Els municipis de la Conca activen microcrèdits a interès zero per al comerç i autònoms

178

Els quatre municipis de la Conca d’Òdena que han iniciat la campanya “Conca Comerç” (Igualada, Montbui, Òdena i Vilanova) han activat interessants accions per a minvar la crisi entre el sector terciari i els autònoms.
El regidor de Promoció Econòmica de Vilanova, Jordi Baron, ha valorat “l’esforç des dels ajuntaments per a injectar liquidesa a les petites empreses, a través d’uns microcrèdits”. Els quatre ajuntaments dotaran de 350.000€ una partida per a donar ajuts per un import màxim de 4.000 euros, amb un 0% d’interès, amb carència fins el 2021 i a tornar en tres anys. “El sector econòmic necessita ara més que mai el nostre suport”, deia Baron.
Per la seva banda, el seu homòleg a Montbui, Jordi Boria detallava una intensa campanya destinada al comerç, sota el lema “Ara més que mai jo compro a casa”. Per al regidor “el que hem passat ha estat molt dur per als comerços, i animem a tothom a comprar en proximitat, es tracta d’activar el teixit comercial local dels nostres municipis de la Conca”. La campanya s’ha fet fins ara molt en xarxes socials, però més endavant es farà també en els mitjans de comunicació. “El comerç sortirà reforçat d’aquest virus”, ha recalcat Boria.
“Estem treballant en altres projectes, no pararem”, ha dit Jordi Marcé, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada. S’han fet també formacions online a comerços, amb una alta participació. “De moment, tot són suposicions, no hi ha cap estudi sobre la realitat que tenim, i per això intentarem atendre a tothom”, diu Marcé en relació a la possibilitat que pugui ampliar-se la dotació de diners públics per a ajuts a petites empreses”.