9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

El Taller Àuria d’Igualada presenta un ERTO que afectarà a 328 persones
E

Publicitat

El Taller Àuria d’Igualada presentarà un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació que afectarà a 328 persones. En un comunicat enviat els mitjans de comunicació, expliquen que  l’impacte del coronavirus “afecta en la seva totalitat a les seccions d’industrial i en gairebé un 85% als serveis externs”. En el comunicat argumenten que es pren aquesta decisió “com a mesura per garantir la viabilitat de l’empresa en el moment que es pugui retornar a la normalitat”

El Taller Àuria d’Igualada ocupa regularment a 408 persones, així que només hi ha una vuitantena d’aquestes persones que no es veuran afectades per l’ERTO. Aquest expedient afectarà, bàsicament a les persones ocupades en les plantes de serveis industrials, línies de producció cosmètica i equips de serveis no considerats essencials.

El comunicat segueix explicant que “el confinament de la Conca d’Òdena, en una primera instància, i l’enduriment de les mesures de protecció entre els treballadors (material de protecció individual i distància mínima d’un metre i mig) han fet impossible mantenir les cadenes industrials que tenen característiques de producció intensiva”. I segueix, dient que “Àuria ha volgut mantenir una política de prevenció escrupolosa i responsable per evitar exposar el seu personal en una situació de risc evident de més contagis i de compliment estricte de les mesures de confinament que han decretat les autoritats a la zona”.

Finalment, es remarca que, pel que fa als serveis de suport a les persones, que es presten a través de la Fundació Privada Àuria, centralitzats en bona part en les instal·lacions de l’Avinguda Andorra d’Igualada, se’n segueixen prestant per no desatendre les persones amb discapacitat o persones grans considerades col·lectius de risc i especialment vulnerables. Tot i que s’han tancat els serveis de formació, inserció o teràpia ocupacional, la Fundació ha proveït de personal de reforç les llars-residències i altres serveis d’assistència domiciliària.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies