La residència de Capellades ja suma 18 morts per Coronavirus

665

La situació d’epidèmia provocada pel Covid-19 (coronavirus) iniciada el passat 12 de març ha obligat a extremar les precaucions dins les instal·lacions de la Fundació Consorts Guasch (Capellades), després que es coneguessin casos d’infecció.

Avui, 11 persones segueixen aïllades a la residència, sota la supervisió del CAP que en fa un control continu de les afectacions, i el propi servei d’infermeria del centre.

El patronat i tot l’equip de professionals lamenten informar “de la mort de 18 persones usuàries en els últims dies, i fan arribar el més sentit condol a totes les seves famílies. D’aquests decessos, cinc persones han mort per possibles causes naturals, mentre que les proves realitzades en les altres persones havien donat positiu per coronavirus”.

Aquestes dades obliguen al centre a extremar les precaucions. La Fundació agraeix “les mesures sociosanitàries preses per les autoritats sanitàries per ajudar amb material de prevenció. Així mateix, agraeix la professionalitat, la diligència i el seguiment estricte dels protocols del seu personal per donar resposta a aquesta situació tan greu”.

Davant la impossibilitat de rebre visites i extremar les precaucions, l’equip humà del centre ha iniciat comunicació per videoconferència entre els usuaris en què ha sigut possible de la residència i els seus familiars.

Cal recordar que Capellades, malgrat no trobar-se sota la zona de confinament total de la Conca d’Òdena, es troba a molt poca distància i, abans de l’inici de la crisi sociosanitària, tenia per hospital de referència el d’Igualada.

“La Fundació privada Consorts Guasch es mostra commoguda per l’impacte que aquesta epidèmia ha deixat nosaltres. Agraïm enormement la vocació de servei dels professionals del centre, de les autoritats locals, de les famílies i dels veïns i veïnes de Capellades que han mostrat la seva solidaritat en dies tan difícils. Volem recordar també que l’única manera d’evitar nous contagis, ara per ara és seguir amb l’estat de confinament i evitar tants contactes com sigui possible”, expliquen des de la residència.