El Monbus Igualada segueix guanyant i és l’únic equip invicte del seu grup a EBA

23 d'octubre de 2018

El passat dissabte 20 d’octubre es disputava la cinquena jornada de la Liga EBA. L’Igualada rebia el C.B. Valls Nutrion, rival amb qui es van enfrontar la setmana anterior a la Lliga Catalana. A la cinquena jornada ja només quedaven dos equips invictes, el Monbus C.B. Igualada i el C.B. Quart. El Quart visitava la pista del Mataró, una de les pistes més complicades de la lliga. Si l’Igualada aconseguia la victòria caldria esperar el resultat del Quart per veure com quedava la part alta de la classificació.

Les Comes es tornava a omplir per donar suport a l’equip després de la jornada festiva de la presentació dels equips el dia anterior. Calia seguir amb la bona dinàmica de resultats que acumula l’equip sense conèixer la derrota en el que va de temporada. Amb tan sols una setmana de marge entre el partit amb el Valls de Lliga Catalana i el partit de Liga EBA, s’esperava un partit molt similar, sense gaires canvis tàctics d’ambdós equips.

El primer quart va dominar-lo el Valls que aconseguia fer 23 punts davant un Igualada poc intens en defensa i que permetia segones opcions. El joc interior del Valls feia que la defensa igualadina es tanqués i això generava llançaments còmodes des del perímetre pels visitants. Tot hi això el talent ofensiu dels locals feia que no es despengessin del marcador que al final del primer quart era de 20-23.

Al segon quart l’Igualada va fer una defensa molt més sòlida i intensa reduint el percentatge d’encert del Valls. Les bones defenses dels locals sumades al domini del rebot defensiu i la velocitat al contraatac feien que el talent ofensiu dels de l’Anoia comencés a fluir. Aconseguien dominar tant la pintura com el perímetre i aleshores sí que els igualadins són imparables. Amb un parcial de 19 a 13 s’arribava al descans 39-36 amb molt bones sensacions de cara a la segona meitat.

El tercer quart començava tal com acabava el segon, amb un Igualada sòlid al darrere, endurint el joc i no permetent cistelles fàcils al Valls. Els de l’Anoia estaven còmodes i tenien el partit controlat, aconseguien tornar a deixar el rival en 14 punts. I el marcador a l’inici de l’últim quart era de 57-50.

L’últim quart s’igualava a base de tirs lliures i l’encert des del perímetre dels vallencs. Però en els moments finals les recuperacions de pilota i l’encert des del perímetre feien que la victòria caigués cap a Igualada. El parcial de l’últim quart va ser de 18-18. Una vegada més l’Igualada aconseguia deixar al rival per sota de 70 punts, el resultat final va ser de 75-68. Igual que ha passat en els partits anteriors, l’experiència i la mentalitat guanyadora dels igualadins els donaven la victòria en un final ajustat.

El Monbus C.B.Igualada suma la cinquena victòria i segueix invicte a la competició; el C.B. Quart va perdre el seu primer partit a Mataró 69-64. Amb aquest resultat, el Monbus C.B. Igualada és líder en solitari del seu grup sense conèixer la derrota. Aquest equip cada setmana demostra l’ambició, les ganes i el bon ambient que es respira al vestidor per poder fer una temporada memorable. Partit a partit i amb una afició excel·lent al costat de l’equip, aquest grup serà molt difícil de derrotar. El dissabte 27 d’octubre serà el proper partit; el Monbus C.B. Igualada visitarà el C.B. Castellbisbal a les 19:45 al Pavelló Municipal Illa Esportiva.

Fitxa tècnica

Monbus C.B. Igualada: Miki Stobart (14), Sergi Carrión (7), Miquel Benito (2), Edu Burgès (6), Jordi Torres (7), Carles Fons (6), Jaume Torres (10), Pau Camí (4), Edu Tejero (11), Roger Pérez (8).