“El mètode Grönholm”, diumenge a l’Ateneu Igualadí

9 d'abril de 2021

Diumenge a les 7 de la tarda, el Teatre Municipal Ateneu acollirà una obra de teatre en clau d’humor que riu de les misèries humanes i la crua realitat per assolir l’èxit personal: El mètode Grönholm. L’obra, escrita per Jordi Galceran és interpretada per Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer, que es posaran a la pell de quatre candidats a un lloc d’alt executiu en una multinacional.

L’obra es va estrenar l’any 2003 en la primera edició del projecte T-& del Teatre Nacional de Catalunya i és un dels grans èxits del teatre català de tots els temps. S’han fet versions a més de seixanta països, en una trentena d’idiomes diferents.

L’espectacle té un preu entre els 15 i els 20 € amb descomptes per a diversos col·lectius. Els joves fins als 25 anys poden comprar l’entrada a cinc euros. Venda d’entrades a taquilla del Passatge Vives, els dijous d’11 a 13 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada espectacle, també al web teatremunicipalateneu.cat.

El mètode Grönholm
La comèdia s’esdevé en un despatx d’empresa multinacional ubicat a Barcelona amb la incorporació progressiva de quatre candidats al càrrec de director comercial que hauran de sotmetre’s a la prova definitiva: en Ferran, l’Enric, en Carles i la Mercè. Tots quatre seran conills d’Índies en una insòlita entrevista conjunta sense entrevistador visible: tan sols reben instruccions. Superaran les rocambolesques proves del procés de selecció? Encara que totes semblen candidates a ocupar un lloc d’alta responsabilitat, a poc a poc l’espectador descobrirà que no tot és com sembla.

Jordi Galceran afirma que: “A tot arreu els espectadors han rigut dels mateixos quatre executius, maldant per aconseguir el seu lloc de treball somiat i patint el mateix procés de selecció parit a l’Eixample de Barcelona. És tot molt estrany. Sempre que escrius esperes aquesta connexió amb el públic, però de vegades hi és, molt poques, i de vegades no, la majoria. I ja està. Per molt que intentis descobrir-ne les claus per repetir el fenomen, és impossible”.

Sergi Belbel, que ja va ser-ne el director fa 18 anys, diu que: “Tenim les mateixes ganes, la mateixa energia (potser ara més que mai, amb tot el que ens ha passat), la mateixa il·lusió per fer vibrar el públic, fer-lo riure i fer-lo pensar amb aquesta història ocurrent, divertida i cruel de quatre executius a la recerca d’una feina per poder assegurar-se un present i un futur ara per ara plens d’incerteses però amb la fe que ens en sortirem. El teatre ens hi ajudarà, n’estem convençuts”.

Sigui perquè la història està plena de sorpreses i de frases enginyoses, sigui perquè això de la selecció de personal qui més qui menys ho ha sofert, l’obra ha estat l’èxit més popular de Galceran.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta