Les noies de Mossbank Road es basa en l’obra d’Amelia Bullmore Di and Viv and Rose, amb traducció a la llengua catalana de Roser Batalla i direcció de Sílvia Munt, i s’ha convertit en el fenomen teatral de la temporada gràcies a la temàtica tractada: la història de l’amistat incondicional entre tres dones al llarg de les seves vides. La posada en escena, dirigida per Sílvia Munt amb escenografia d’Enric Planas, il·luminació de Sam Lee i audiovisuals de Raquel Cors i Daniel Lacasa, comptarà a Igualada amb la interpretació de tres gran actrius: Marta Marco, Clara Segura i Daniela Feixas, que substituirà Cristina Genebat al llarg de la gira.
L’obra arriba a la capital de l’Anoia quan ja l’han vist més de trenta mil espectadors a la sala Villaroel de Barcelona i després de ser reconeguda amb un guardó exaequo a la millor actriu principal als Premis de la Crítica 2018. La funció serà el proper dissabte, 26 de maig, a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu.
Paradís perdut
Aquesta història parla de l’amistat sorgida en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants. Aquí, les protagonistes, entre els 18 i els 19 anys, faran l’“estirada” juntes i descobriran qui són per primera vegada. Tot allò que compartiran serà tan pur, tan autèntic, que les marcarà tota la vida. Malgrat les seves diferències, la Di, la Viv i la Rose acabaran transformant aquesta casa en una nova llar i totes tres formaran una nova família. En aquesta època construiran a Mossbank Road el que serà ja per sempre el seu refugi, on sembla que res dolent no els pot passar. La cara més fosca de la vida, però, interromprà aquest paradís: un fet inesperat les afectarà profundament fins al punt que, a partir d’aleshores, marcarà les seves decisions i determinarà el seu futur. L’etapa d’estudiants té data de caducitat i Mossbank deixarà de ser un lloc físic per convertir-se en un espai interior que les acompanyarà sempre.
Sílvia Munt parla del paradís perdut, una època de la vida on tot és nou i afirma que “tots hem viscut un moment a la nostra vida en què hem pensat que érem lliures, en què hem cregut que érem prou forts per dirigir el nostre destí i que l’amistat era l’únic refugi possible; Amelia Bullmore ens ofereix la possibilitat de reviure aquest estat de glòria amb tres personatges que reflecteixen tres maneres de ser i d’entendre la vida molt diferents, tres noies que es troben a la universitat, amb tres personalitats ben diferents que ens commouen i es fan estimar”
Un gran equip de dones
Les noies de Mossbank Road és una obra escrita el 2013 per la popular autora i actriu anglesa Amelia Bullmore. Estrenada al Hasmptead Theatre, es va traslladar al West End londinenc a principis de 2015 i va ser acollida amb un gran èxit de públic i de crítica. A Catalunya la direcció ha estat encomanada a l’actriu, ballarina i directora Sílvia Munt. Protagonista de La plaça del Diamant o Alas de Mariposa, després de més de cinquanta pel·lícules es va passar a la direcció de cinema i teatre amb èxits com Gala i Pretextos. En teatre, ha dirigit Surabaya (2005) de March Rosich, Cap al tard (2007) amb textos de Santiago Rusiñol, Una comèdia espanyola (2009) de Yasmina Reza i, darrerament, El Preu d’Arthur Miller, amb un gran èxit de crítica i públic.
Clara Segura és actriu de teatre, cinema i televisió i professora de l’Institut del Teatre, amb una llarga i guardonada trajectòria. A Igualada se l’ha pogut veure en espectacles com Nena maca, per favor… les postres, Ets aquí?, Incendis, Una jornada particular o Conillet. Ha actuat en diverses sèries de televisió com Porca Misèria, Vinagre i Nit i dia, alguns films per a televisió com Descalç per la terra vermella i pel·lícules com Excuses!, Mar adentro, Sense tu, Cenizas del cielo, Tots volem el millor per a ella, Barcelona nit d’hivern i 100 metros.
Marta Marco és una actriu de teatre cinema i televisió que va iniciar la seva carrera artística molt jove. Va debutar al teatre als 19 anys amb unes funcions de commedia dell’arte al Mercat de les Flors. Ha treballat amb directors destacats en espectacles com La venganza de Don Mendo, Fashion Feeling Music, 23 centímetres, La filla del mar, Romeu i Julieta, El meu nom és Rachel Corrie, Un matrimoni de Boston, Mishima, Mòbil, La casa de Bernarda Alba, Quitt, El censor, El curiós incident del gos a mitjanit o Vides privades. En el camp televisiu ha participat en nombroses sèries com ara Nissaga, L’herència, Laura, Ventdelplà, Cites o Merlí, a TV3, i Pelotas, a TVE. En cinema ha actuat a Soldados de Salamina, Mala uva i El coronel Macià.
Daniela Feixas és actriu i autora de teatre i també ha estat ajudant de direcció a Les noies de Mossbank road, Mata’m i Fum. Com a dramaturga és autora de L’últim cigarro, Només sexe, Un lloc conegut, La dolça Sally, El bosc, Amanita Phaloides, La tortuga de Califòrnia i Space Oddity. Com a actriu té un gran recorregut teatral amb Ricard III, Un tramvia anomenat desig, Titus Andrònic, Antígona, Santa Joana dels escorxadors o El president. I, en televisió, ha participat a La Riera, Ventdelplà, El cor de la ciutat, L’un per l’altre, Pagats per riure i Plats Bruts, i en cinema a Cenizas, L’altra frontera, La Mosquitera i Excuses.
Venda d’entrades
Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h i el dissabte d’11 a 14h. També es poden adquirir al web www.ticketea.com i, una hora abans de la funció, a la taquilla del teatre. Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.