El cribratge massiu de Montbui va detectar un positiu en 658 testos fets
E

10 de desembre de 2020

Divendres passat, entre les 9 i les 13 hores i entre les 15 i les 19 va tenir lloc al vestíbul de Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui una jornada de cribatge d’antígens ràpids per detectar casos assimptomàtics de covid-19 entre veïns i veïnes del municipi. Dels 658 testos d’antígens fets, només es va detectar un cas positiu.

El cribratge massiu es va fer a partir de la tècnica del frotis de nasofaringe. Podien participar en aquests testos d’antígens ràpids les persones majors de 16 anys que no havien passat la covid-19 i que no tenien símptomes de covid-19.

Durant tota la jornada l’assistència de persones va ser constant, mostrant un respecte absolut als protocols de distància social, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic i utilització de mascaretes. Un dispositiu de seguretat complementari va garantir la realització de la cua d’accés i seguidament es prenien les dades de les persones participants que passaven a realitzar-se les proves i podien esperar un breu període de temps (entre 15-20 minuts) per conèixer el resultat del test realitzat.

Aquestes proves de detecció ràpida es van realitzar per ajudar a aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta