El concurs Joves i Mobilitat, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat els premis de la seva 12a edició, que enguany ha centrat la seva temàtica en l’ús que els joves fan dels mòbils i la seva relació amb la seguretat viària.
El concurs Joves i Mobilitat té l’objectiu de promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable, entre els nois i noies de 13 a 17 anys. Al llarg de la seva trajectòria hi han participat més de 17.000 joves de tota Catalunya que han donat la seva visió sobre la mobilitat en més d’11.000 treballs.
Aquest any, un dels projectes premiats ha estat fet per Elena Balici i Aina Carrique, alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, en concret en la categoria de vídeo per Instagram, que portava per títol “Testimonios 2”. Aquí es pot veure el vídeo.
També han estat premiats alumnes del Col·legi Maristes Valldemia, de Mataró i de l’Institut Fort Pius, de Barcelona.
La majoria de les propostes presentades plantejaven solucions tecnològiques per alertar tant a conductors com a vianants usuaris dels mòbils. També s’han presentat propostes relacionades amb un nou tipus de senyalització viària i mesures que tenen com a finalitat la conscienciació dels joves sobre l’ús dels telèfons mòbils a les vies públiques, a través de la creació d’aplicacions mòbil, campanyes informatives, xerrades a les escoles, etc.
Aquesta edició ha comptat amb la participació de 2.349 estudiants d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà, un 38% més l’any passat, així com de nois i noies membres de casals de joves o centres de lleure de Catalunya distribuïts en 903 grups procedents de 76 centres educatius de tota Catalunya que han elaborat 1.222 treballs.
El lliurament de premis, que s’ha celebrat a la seu del RACC, ha comptat amb la presència de Josep Mateu, president del RACC; Miquel Buch, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya; Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit; Xavier Pérez, director general del RACC; Aleix Gabarró, subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació i Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus Cooperativa.