20.4 C
Igualada
Dijous, març 23, 2023

Dones empresàries: Inés Lumbreras

Soc la Inés Lumbreras Panadés, tinc 39 anys i visc a Igualada. Vaig estudiar enginyeria tècnica industrial especialitat en electrònica industrial i m’he acabat especialitzant en tota la branca de llicències ambientals d’activitats i seguretat d’incendis. Soc cofundadora i directora tècnica d’Ecopime Projects. Som una oficina tècnica especialitzada en instal·lacions i llicències d’activitats.

Com vas arribar a ser gerent de l’empresa?
Ecopime va sorgir d’una necessitat de tenir feina i ho vàrem convertir en l’oportunitat de complir els nostres reptes professionals amb un projecte que ens va il·lusionar des del primer dia. L’any 2012 estava en situació d’atur i conjuntament amb un company de la universitat que es trobava amb la mateixa situació vàrem crear Ecopime. El meu soci gestiona la direcció de les instal·lacions i en el meu cas, la part tècnica. Vaig decidir crear Ecopime perquè és el que havia estudiat i el somni que sempre havia tingut, tot i que quan la vàrem crear no em trobava professionalment prou segura dels meus coneixements com per fer-ho, vàrem decidir finalment tirar-ho endavant.

Pel fet de ser dona, t’has trobat amb més entrebancs a l’hora de portar el teu negoci?
El meu sector és principalment masculí, les dones dins de la branca de l’enginyeria fa anys que ronda el 10 % de representació femenina. El sector demanda la incorporació de més personal femení però els estudis d’enginyeria no acaben d’enamorar a les noies. La veritat, és que mai m’he trobat amb entrebancs per ser dona i desenvolupar-me professionalment dins del sector. Sempre m’he sentit com una més dels equips als quals he format part.

Quins consells aportaries a les dones més joves per tirar endavant els seus projectes?
El consell que donaria a les noies joves és que facin allò que els apassiona i les fa ser felices sense pensar en el que diran els altres o si és una branca professional històricament masculinitzada o feminitzada.

Creus que al teu sector hi ha desigualtat de gènere? En cas afirmatiu, com ho afrontes a la teva empresa?
En el meu sector jo no ho he detectat que hi hagi cap desigualtat de gènere. Les enginyeres i els enginyers van molt cercats en el món professional. Hi ha més ofertes de feina que demandants de treball i les empreses no poden descartar cap possible candidat/a.

Quins valors et defineixen?
Els valors que em defineixen són l’esforç, la implicació i ser feliç amb el que vaig cada dia.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Òdena convoca el concurs per dissenyar el cartell de la Festa Major

Un any més l'Ajuntament d'Òdena convoca el concurs per participar en el disseny del cartell de la Festa Major. Hi poden participar totes les...

El Consorci Sanitari dona un euro per cada professional que s’ha vacunat contra la grip

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha fet un donatiu de 444 euros a la Fundació Síndrome de Dravet, en el marc de la...

Vilanova posa en marxa una prova pilot per a fomentar el consum de fruites entre els joves

L’Ajuntament de Vilanova del Camí posarà en marxa una prova pilot per a promoure els hàbits d’alimentació saludables entre el jovent i especialment el...

Últimes notícies