9 C
Igualada
Divendres, març 5, 2021

Dispositius policials de trànsit especials a Vilanova en alguns esdeveniments nadalencs

Aquests dies l’afluència d’actes al carrer amb motiu de les festes nadalenques requereix la presència policial i també dels membres de Protecció Civil. Plegats estan vetllant per la seguretat i el bon desenvolupament dels actes. Encara queden molts dies de festa i alguns dispositius especials que hauran d’activar en activitats concretes. També estan portant a terme una tasca informativa sobre els darrers canvis que han afectat a la mobilitat dels vehicles en la plaça Major, nova zona 30 al municipi. Està prohibit l’estacionament i no es permet circular a més de 30 i és una zona amb preferència per a vianants i bicicletes encara que no hi hagi marques vials de passos de vianants pintats a terra. L’inspector en cap Marc Peña recordava la importància de respectar i vetllar per les persones que van a peu.

D’avui en vuit, el dia 30 de desembre, hi haurà un dels primers dispositius especials de la Policia Local amb motiu de les festes de Nadal a Vilanova del Camí. La colla de diables, Els Cabrons fan una cercavila de foc infantil a la tarda, a partir de dos quarts de set. La sortida està prevista des de Can Papasseit i passarà pel carrer Verge de Núria, Cardenal Cisneros, Indústria, Papa Joan XXIII i la tornada novament per Verge de Núria.

Marc Peña alertava que no es podrà estacionar en aquests carrers de 5 a 10 del vespre i que tampoc no es podrà passar pels carrers afectats en el moments de pas de la cercavila.

La funció de la policia aquests dies és bàsicament regular el trànsit i donar explicacions bàsiques als conductors, que no sempre són comprensius, com assenyalava Ana Romero.

Un altre dels esdeveniments especials que afectaran el trànsit i la mobilitat dels vehicles al municipi serà la cursa de Sant Silvestre, el dia 31 de desembre. I és que és una cursa completament urbana. Passarà pels carrers Santa Llúcia, Passeig de la Indústria, Ducs, Ronda de Sant Antoni, Jaume I, Miralcamp, Alfons XIII, Dos de maig, passant per davant del poliesportiu de Can Titó, la plaça Major i el carrer Major.

L’inspector en cap Marc Peña demanava la col·laboració del veïnat per evitar els carrers afectats per la cursa i s’unia a la reflexió que feia l’agent Romero respecte a la paciència i la comprensió dels conductors sobretot amb els membres de Protecció Civil que estan fent una tasca des del voluntariat.

Pel que fa a la Fira de Sant Hilari, el dia 15 de gener, Peña assenyalava com una de les afectacions més importants l’accés al municipi per la plaça Major que estarà tallat tot el dia Per tant s’haurà de tornar a practicar l’itinerari de dies enrere i accedir per la ronda oest, paral·lela al riu. Pel que fa a la sortida del municipi només es podrà fer per la carretera de la Pobla o per la Ronda Sud.

El darrer dia important d’afectació per a l’estacionament i la circulació de vehicles i vianants serà el dia 5 de gener, amb motiu de la Cavalcada de Reis. És un dia també especialment complicat perquè el recorregut afecta molts carrers: Sant Nicolau, Sant Lluís, Lleida, Montserrat, Santa Llúcia, carrer i Plaça Major, Migdia, Quadres, novament un tram del carrer Major i Ansem Clavé. És el mateix recorregut que l’any passat i per seguretat es demana no aparcar en cap dels carrers i extremar el pas de les carrosses sobretot amb els infants.

En tots aquests dies de canvis i mobilitat extraordinària amb motiu d’aquests actes, l’agent Ana Romero feia una recomanació de sentit comú i fàcil de seguir en moltes ocasions dins el municipi: que sempre que sigui possible, aparquem el cotxe a casa i ens desplacem a peu.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir