4 d'agost de 2023

Dia Mundial de la Cervesa: La cervesa artesana i els seus beneficis per a la salut

Els Minairons

La cervesa és, sens dubte, una de les begudes alcohòliques més populars del món. Aquest beuratge tan popular en els nostres temps va ser produït per primera vegada a la fi del 4.000 a. C. al sud de Babilònia i era consumida per la civilització sumèria amb l’objectiu d’evitar malalties infeccioses que s’adquirien en beure aigua no higienitzada. la cultura cervesera està canviant.

Emprenedors i artesans pugen al carro de la cervesa artesana i cada vegada més trobem bars amb la seva pròpia fàbrica artesanal que permet acostar les cerveses a la gent que busca un producte especial. La cervesa artesana es caracteritza per la potència de les seves propietats com el sabor o l’olor. Això s’aconsegueix gràcies al seu procés de producció que evita el procés de filtrat. A través de la filtració es perden moltes propietats.

Prové de la fermentació de cereals, entre ells l’ordi, i dins la seva composició hi ha a més, llevat, llúpol i altres ingredients que li atorguen sabor. Aquesta beguda, que conté potassi, zinc, ferro, calci i tianina, té moltes propietats beneficioses per a la nostra salut, això sí, sempre que es consumeixi de manera moderada i dins d’una alimentació equilibrada. Descobrim algunes de les seves moltes propietats.

  • La cervesa sense alcohol ajuda a conciliar el son, ja que el llúpol de la cervesa fa de sedant.
  • Redueix el colesterol “dolent” i promou nivells saludables de sucre en sang, gràcies a l’ordi.
  • Disminueix el risc de desenvolupar pedres renals a causa del seu efecte diürètic, concretament segons els estudis el risc es redueix en un 40%.
  • Enforteix els ossos pel seu alt contingut en silici, el qual ajuda a mantenir la densitat òssia i combatre l’osteoporosi. No obstant això, un consum excessiu produeix l’efecte contrari, afeblint els ossos.
  • Beneficis per a la salut cardíaca. El consum moderat et fa menys propens a sofrir atacs cardíacs o vessaments cerebrals.
  • Conté vitamina B12, beneficiosa per al sistema nerviós, el cervell i la regeneració de cèl·lules.
  • Millora la memòria per la seva presència de xanthohumol, que és un flavonoide que retarda la deterioració de la memòria i afavoreix la funció cognitiva.
  • Redueix l’estrès.
  • Millora els símptomes de la menopausa.
  • Evita l’envelliment de la pell.
  •  Ajuda a la digestió, evita el restrenyiment i estimula la gana.

Els Minairons

Ara ja coneixem els beneficis de la cervesa per a la salut. No obstant això, creiem que el millor benefici és gaudir d’una bona cervesa artesanal en bona companyia. Per aquest motiu, et recomanem les cerveses artesanes produïdes a la comarca de l’Anoia de manera única per crear moments únics. La seva elaboració és amb productes de qualitat i cuidant tots els detalls. Al seu catàleg, hi ha diferents varietats de cerveses artesanals per a tots els gustos.

són l’únic obrador de cervesa artesana a Igualada, i ara han obert un nou espai al públic perquè tothom pugui tastar les seves begudes i comprar-les in situ. Pots visitar a a C/ Sant Ignasi 22 Baixos Esq. o truca al 649010956.

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×