Decidim Igualada vol un model de ciutat basat “al voltant del vianant”

67

vista d'igualada - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catEn el ple del passat dimarts 27 de març, Decidim Igualada va aprofitar les aprovacions purament burocràtiques de la memòria valorada de la reforma del carrer Esquiladors i del conveni amb la diputació pel projecte de les vies blaves.

Respecte a l’urbanisme, Dario Castañé ha expressat que el model de Decidim Igualada es basa a centrar la mobilitat urbana, amb perspectiva de gènere, al voltant del vianant. En aquesta línia han plantejat que haguessin preferit que el carrer Esquiladors hagués estat reformat en plataforma única. Consideren que les voreres que s’hi faran, de cantonada esbiaixada, encara representen un obstacle difícil per a les persones amb mobilitat reduïda.

I en relació a les vies blaves, projecte que es formalitza amb un conveni sense contrapartida econòmica a favor del consistori igualadí, han reiterat en la necessitat de netejar la llera del riu Anoia. El portaveu ho ha exemplificat amb la presència en alguns punts del riu de tovalloletes higièniques que semblen aparèixer quan hi ha un sobreeiximent al clavegueram per pluja forta. Han posat en dubte el manteniment del riu per aquest tipus de residus i altres problemes, com la invasió de canya o les olors. Des de l’assemblea de la confluència d’esquerres afirmen que, si la via blava ha d’esdevenir un atractiu turístic de la ciutat, aquesta no pot estar al costat d’un riu mal cuidat i brut.