La CUP Igualada denuncia que l’Ajuntament “contracta a dit per 63.000 € l’empresa d’un extreballador”

150
Jordi Cuerva, Joan Rabat i Àngels Chacón, durant la presentació davant els mitjans locals de l’aplicació Tickdi.

La CUP Igualada denuncia que el passat mes d’octubre l’Ajuntament va tancar un contracte de 63.000 euros amb una empresa propietat d’un extreballador del Departament de Dinamització econòmica que feia un mes que havia deixat el càrrec.

El contracte consisteix en la creació d’una aplicació mòbil – Tickdi App – per ajudar a fidelitzar els clients del comerç local a traves d’un sistema de digitalització de tiquets de compra. Aquesta contractació es va fer oficial davant de la premsa el passat 9 de novembre, amb la presència de la Tinent d’Alcalde, Àngels Chacón, un representant d’Igualada Comerç, Jordi Cuerva, i un representant de Tickdi, Joan Rabat, soci de l’extreballador. Segons la CUP l’extreballador havia estat precisament el dinamitzador del grup local de participació dels comerciants igualadins en el projecte europeu Urbact Retailink, amb una estreta col·laboració amb Igualada Comerç.

La CUP va afirmar en roda de premsa que “la contractació ha estat feta a dit, ja que no s’ha fet el pertinent concurs al que la llei obliga en contractes superiors a 18.000 euros justificant-ho amb uns arguments molt febles i especialment qüestionables”. El portaveu de la CUP, Albert Mateu, explicava que “l’informe inclòs al contracte justifica la manca de concurs en una sol·licitud feta per Igualada Comerç el passat mes de maig en què demana a l’Ajuntament que hi dona suport”, però pensen que no és un motiu de suficient pes i que cal ressaltar que la única signatura que apareix al contracte és la d’Àngels Chacón, sense l’aval de cap tècnic. Per tant, consideren que aquesta contractació és “una pràctica absolutament sospitosa de tracte de favor”.

La CUP: “Chacón va mentir sobre el preu a la premsa”

Albert Mateu també va denunciar que el contracte que es va signar per valor de 50.000 euros segons l’Ajuntament, en realitat és de 63.400 euros (74.714 euros amb IVA). La CUP considera que “aquest engany mostra una voluntat deliberada de mentir, rebaixant un 21% el preu del contracte a l’opinió pública”. També demanen que el cost de l’aplicació sigui peritat per tal d’establir si s’adequa a un valor aproximat de mercat.