Cuida’t: Com es poden eliminar les estries?

411
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Algunes famoses com Salma Hayek, Shakira o Halle Berry han reconegut que tenen estries. Aquesta alteració de la dermis es produeix en diferents moments vitals de les dones tot i que també els homes les poden tenir.

A la pubertat, l’embaràs, després d’haver canviat de pes de forma brusca són moments en què es és susceptible a l’aparició d’estries. També hi ha dones que tenen especial propensió a patir-les degut a una especial manca d’elasticitat a la pell, poca hidratació i nutrició deficient de manera que la dermis no compleix amb els requisits mínims per adaptar-se als canvis abans esmentats.

Amb la col·laboració de Yvette Pons, directora de l’Institut d’estètica Yvette Pons, resolem unes quantes dubtes en relació a les estries, les seves característiques, prevenció i tractament estètic més eficaç per arribar a eliminar-les.

Quins són els diferents tipus d’estries i al fet que s’ha de la seva aparició?

Hi ha una classificació que es crea en base a les causes d’aparició:

Estries de pubertat: per les variacions hormonals i canvis bruscos de creixement.
Estries de distensió: quan una persona s’aprima o s’engreixa en un període de temps molt curt i això posa a prova l’elasticitat de la pell.
Estries atròfiques: apareixen quan s’augmenta la massa muscular i es treballa de forma excessiva la musculatura, especialment en esportistes i persones que acudeixen a un gimnàs de forma regular.
Estries de gravidesa: degudes, en major mesura, per l’embaràs i les seves característiques fisiològiques.

Què podem fer per intentar que no apareguin estries en la nostra pell?

Encara que no totes les tipologies d’estries es poden prevenir si que es poden adquirir una sèrie de rutines que ajuden a hidratar i nodrir la dermis preparant-la per a possibles reptes vitals. A part de beure una quantitat d’aigua adequada a les teves característiques físiques i d’alimentar de forma conscient i equilibrada, pots utilitzar mitjançant massatges a les zones més propenses a les estries, com: abdomen, els malucs, els glutis, els malucs, el pit, etc. Les cremes específiques que es venen a les farmàcies i centres d’estètica.

Si decideixo fer servir la crema específica anti-estries com és millor aplicar-la?

Sempre és millor fer primer una correcta exfoliació de la zona que anem a tractar, i seria bo realitzar-la durant el bany per després, amb els porus dilatats i nets, tinguem la pell preparada per absorbir els nutrients i principis actius de la crema. Seria ideal fer un massatge suau, circular i ascendent perquè el producte penetri a la màxima profunditat i s’estimuli també la circulació sanguínia.

Aplicant la crema d’una a dues vegades al dia. Tenint en compte que durant l’embaràs hi ha cremes molt específiques que eviten els retinoics, no recomanables en estat de gestació.

Un cop ja tenim estries, recents o amb les que convivim ja fa anys, és possible eliminar-les?

Encara que sigui cert que una vegada que les estries ja han aparegut i són visibles amb el seu característic color vermellós inicial, és molt complicat fer-les desaparèixer, si que és veritat que en aquest moment encara hi ha circulació sanguínia i es pot tractar amb uns resultats sorprenents.

Si per contra ja es troben les estries en la fase dos, en la qual la cicatriu ja ha adquirit un to nacrat, eliminar-les és gairebé impossible però sí que es pot aconseguir, sent constant amb el tractament, dissimular-les en gran mesura.

Quina tecnologia és més eficaç per al tractament de les estries?

Yvette Pons recomana Venus Viva. Es un dels dispositius més avançat per realitzar tractaments de Radiofreqüència Nano Fraccional, estimulant l’activitat de les cèl·lules que s’encarreguen de produir les fibres de col·lagen, arribant a millorar visualment estries blanques i cicatrius atròfiques.

Es poden observar els primers resultats després de realitzar de tres a sis sessions.

Els resultats estan avalats per la FDA, Healt Canada i CE.

Yvette Pons