Creix el Mercat del Pla d’Òdena i es converteix en l’únic de la comarca
C

12 d'abril de 2018

El Mercat del Pla d’Òdena va néixer sent l’únic mercat de diumenges de la Conca d’Òdena i ara també és l’únic de la comarca, després que tanqués el de la Torre de Claramunt. Un cop passats els mesos de més fred –quan l’afluència de públic és més baixa- el Mercat està vivint un fort creixement, tant pel nombre de parades com de públic. I és que hem de tenir en compte que el mercat va obrir el mes de juny de l’any passat amb 18 parades i que actualment compta amb gairebé 40 parades.

A banda del creixement del nombre de comerciants, cal destacar la qualitat dels comerços que darrerament s’han anat afegint, ja que cada vegada més, s’ofereixen millors productes i amb una imatge més atractiva de les parades. Darrerament, s’ha estrenat una parada de fruita de girona, un comerç d’Òdena d’embotits artesans, una altra parada de roba de la llar, una de roba home i dona i fins i tot, una de cervesa artesana i una de plantes.

L’esforç de l’Ajuntament s’ha centrat precisament a cercar la manera de convertir la visita al mercat en un pla per al diumenge. Per això, s’ha creat una sinergia amb els establiments que conviuen a la zona del mercat on es pot fer un bon esmorzar o el vermut. També els paradistes s’han organitzat i reinventat amb nous serveis, oferint terrassetes des de pastisseria artesana, xurros amb xocolata, passant per carn a la brasa o el pollastre a l’ast que es pot comprar per a emportar. Per part de l’Ajuntament, també s’organitzen concursos i diferents activitats per a celebrar festes com el carnaval, la castanyada…

L’Ajuntament va més enllà de la transacció comercial, ja que veu en el mercat aspectes de desenvolupament cultural i social i la dinamització del barri. I és que el Pla de la Masia no disposa d’oferta comercial, és a dir, no hi ha botigues, té manca de transport públic que el comuniqui amb nucli principal, i la seva població, d’uns 1.400 habitants, té una mitjana d’edat elevada. El mercat dels diumenges, esdevé així un bon actiu per dinamitzar aquest barri.

La campanya de promoció del mercat que portava com a eslògan “El pla dels diumenges” s’està convertit en una realitat per a moltes persones d’arreu de la comarca.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?