Capgrossos de Capellades representa a Catalunya a l’Aplec Internacional d’Ostrava

52

Els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol s’ha celebrat a Ostrava, a la República Txeca, el 31è. Aplec Internacional. Aquesta és una proposta que va néixer l’any 1988, amb l’objectiu de donar a conèixer arreu d’Europa la cultura popular catalana. Cada edició compta amb la participació de més de 20 grups folklòrics dels territori. L’Aplec està organitzat per ADIFOLK, la Fira Mediterrània i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Enguany, coincidint amb el 20è aniversari de Capgrossos de Capellades, se’ls ha convidat a participar-hi. Com a representació dels capgrossos hi ha assistit la parella de paperers i l’home i la dona del Capelló.

Divendres es va fer la recepció a les entitats assistents, la cercavila inaugural i els primers actes. Al llarg de dissabte es va seguir amb la mostra, amb la ballada de sardanes, el concert amb la cobla i l’orquestra i la jornada castellera. Així es va poder anar gaudint d’un tastet de la cultura popular catalana. Diumenge, després d’una nova ballada de sardanes, es va cloure l’Aplec Internacional.