22.6 C
Igualada
Dimecres, juny 23, 2021

La cantata ‘Bruixes’ aplegarà 800 escolars de Vilanova i Igualada

Uns 800 infants de les escoles d’Igualada i Vilanova del Camí tornen participaran dilluns vinent, 20 de març, d’una nova cantata escolar, al pavelló d’hoquei de Les Comes. Amb el nom de “Bruixes” l’espectacle està basat enguany en un text de Jesús Nieto i musicat per Ricard Gimeno. Aquest és un esdeveniment que organitzen les regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de les escoles municipals d’art, música i teatre, i el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

És la quinzena edició de la cantata i comptarà amb la participació de l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí. En total com dèiem gairebé 800 infants d’una vintena de centres d’ensenyament entre els quals hi ha les tres escoles vilanovines.

Tal com es va fer el curs passat, la cantata —adreçada als pares i als familiars dels alumnes— es farà en doble sessió. La primera, a les 6 de la tarda i la segona a dos quarts de 8.

En la primera hi participaran els alumnes de les tres escoles vilanovines, Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, juntament amb l’alumnat d’una desena de centres igualadins: Mestral, Montclar, Jesús-Maria, Maristes, Monalco, l’Ateneu, Escola Àuria, Gabriel Castellà, Garcia Fossas i Escola Pia.

A la segona sessió intervindrà l’alumnat de l’Acadèmia Igualada, Dolors Martí Badia, Emili Vallès, Ramon Castelltort, Escolàpies, Mare del Diví Pastor i Mowgli.

En totes dues funcions també hi acturarà un cor d’alumnes de l’Escola Municipal de Música, i alumnes de l’Escola Municipal de Teatre, que es faran càrrec de la narració.

A més de les cançons, la cantata permetrà gaudir dels elements plàstics que ha fet l’alumnat de les escoles per il·lustrar algunes escenes. I com ja és habitual, la cantata estarà acompanyada per un conjunt instrumental format per professorat i alumnat de l’Escola Municipal de Música.

Tot i el títol, la cantata d’aquest curs no és ben bé una història de bruixes, més aviat ens parla d’allò que som capaços d’imaginar quan no entenem les coses que ens passen. És, doncs, un conte que ens serveix per parlar de pors, de prejudicis i de supersticions, però alhora és també un conte màgic i de somnis.

Pel que fa a aspectes pràctics, des de l’organització recomanen a les famílies sempre que sigui possible que es desplacin fins a les Comes a peu o amb transport públic.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Dues professores del Monalco, seleccionades per un projecte d’innovació

Clàudia Miramunt i Gemma Morist, docents de l’escola Monalco d’Igualada, han estat seleccionades per presentar el proper 1 de juliol, el seu projecte d’innovació...

La gent gran d’Igualada celebra un un concert-revetlla a l’Escorxador

Després que l’any passat no es poguessin fer revetlles a causa de la situació de restriccions per la Covid-19, aquest any l’Associació de la...

El Govern obre el tràmit per demanar els ajuts de solvència empresarial

El Govern va obrir el passat dilluns el formulari d'inscripció prèvia per accedir als ajuts extraordinaris directes per a la solvència empresarial. Es tracta...

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns 28 de juny, segons ha anunciat la...

Ja es pot sol·licitar el transport escolar pel proper curs

Les famílies residents en municipis de la comarca de l’Anoia que tinguin fills i filles estudiant en centres educatius d’altres municipis ja poden sol·licitar...
Compartir