9 C
Igualada
Divendres, març 5, 2021

Calaf estrena dues noves cases d’oficis i nous cursos gratuïts per al pròxim any

El proper 30 de desembre s’iniciarà una segona edició de la Casa d’Oficis centrada en l’àmbit de la dinamització sociocultural i s’estrenarà una nova casa d’oficis centrada en el social media. A més, per aquest pròxim any, hi haurà una nova sèrie de cursos gratuïts que organitza el Centre de Recursos per la Ocupació (CRO) de Calaf, que donarà el tret de sortida amb cursos d’anglès i català.

Igual que la realitzada durant el darrer any, la segona edició de la Casa d’Oficis centrada en la dinamització sociocultural, s’adreça a vuit joves menors de 25 anys. Aquesta és una acció formativa subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte ‘Treball als barris’. El projecte té un any de durada i està dividit en dos semestres. Durant el primer, els participants realitzen una formació teòrica i perceben una beca d’assistència. A partir del segon semestre els joves fan una formació pràctica a través d’un contracte de formació i aprenentatge cobrant el 75% del Salari Mínim Interprofessional.

El títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) és el nivell mínim d’estudis exigit per tal de poder accedir a aquesta nova edició de la Casa d’Oficis. A més, com a requisit, cal estar inscrit com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Durant la formació teòrica els alumnes abordaran els següents temes: programació cultural, lleure, manipulació d’aliments, serveis socials a la comunitat, educació ambiental i activitats esportives. El diferent temari els permetrà obtenir el carnet de monitor de lleure i el carnet de socorrisme.

Els alumnes posaran en pràctica els coneixements adquirits organitzant activitats pròpies, col·laborant amb actes del consistori com la festa de l’Arrela’t a Calaf o la Festa Major, o

bé integrant-se en altres propostes d’entitats i organitzacions com són els casals d’estiu, les activitats extraescolars i el Centre de Dia.

Els joves que han participat en la primera edició d’aquesta Casa d’Oficis s’han implicat molt i han organitzat propostes tan reeixides com ‘La Moguda’ o la festa ‘A Calaf fem Nadal’.

El social media, tema central d’una nova casa d’oficis

Rural Social Media és el nom d’una nova Casa d’Oficis que també començarà a caminar aquest final d’any. Adreçada a 10 joves de menys de 25 anys, la seva durada també serà de 12 mesos. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte ‘Programes singulars’. Les persones que vulguin participar en aquesta atractiva formació teòrica i pràctica cal que estiguin inscrites al Programa de Garantia Juvenil. De la mateixa manera que l’altra Casa d’Oficis, durant el primer semestre els alumnes faran la formació teòrica i percebran una beca de 150 euros al mes.

Durant el segon semestre l’Ajuntament de Calaf els farà un contracte de formació i aprenentatge i formació a través del qual cobraran el 75% del Salari Mínim Interprofessional.

Durant la formació teòrica, els participants en aquest programa es formaran en disseny i creació i gestió de pàgines web, gestió de xarxes socials, màrqueting personal i màrqueting digital, gestió de documentació i enregistrament digitalitzats i elaboració de continguts. A més, adquiriran coneixements d’enregistrament i edició d’imatges de vídeo i fotogràfiques. Els joves també podran conèixer eines per desenvolupar projectes d’emprenedoria i autoocupació.

Durant la fase de pràctiques els alumnes hauran de desenvolupar diferents projectes de comunicació per a l’Ajuntament i les seves diferents àrees.

Per realitzar les inscripcions o per a més informació, les persones interessades es poden posar en contacte amb el Centre de Recursos de l’Ocupació (CRO) de Calaf, trucant als telèfons 93 869 82 49 o al 676 476 827. També s’hi pot contactar a través de calaf.ocupacio@calaf.cat o bé dirigir-se personalment al CRO ubicat al carrer Xuriguera, número 42.

Català i anglès donen el tret de sortida a la nova oferta del CRO

El 30 de desembre comença un nou paquet de cursos gratuïts de Formació Ocupacional i Formació Contínua al Centre de Recursos per a l’Ocupació finançats amb fons públics. Els primers seran els cursos de català i anglès A1, que tindrà continuïtat, durant l’any, amb els nivells d’A2 i B1. En l’àmbit dels idiomes també s’ofereix un curs de francès A1a, a partir del 10 de gener, que també tindrà continuïtat amb l’A1b.

En total s’han programat 13 cursos de diferents temàtiques: ‘Confecció i publicació de pàgines web’, ‘Operacions auxiliars d’enregistrament i tractament de dades i documents’, ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’, ‘Màrqueting’, ‘L’ABC de l’economia social, ‘Tècniques de negociació’ i ‘Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries’.

Les persones interessades caldrà que us poseu en contacte amb el CRO el més aviat possible.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir