Els col·legis Maristes, espais cardioprotegits
E

22 de desembre de 2016

marist-espai-cardioprotegit-veuanoiaEls col·legis Maristes ja són espais cardioprotegits. A partir d’aquest curs, els nostres centres compten amb un desfibril·lador perquè pugui ser utiltzat en cas de necessitat.

Per tal de fer funcionar els desfibril·ladors, part dels treballadors dels col·legis han rebut formació per a personal no sanitari, sota la coordinació del nostre Departament de Riscos Laborals.

Segons queda recollit al Decret 151/2012, de 20 de novembre, “les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i, entre aquestes malalties, destaca la mort sobtada cardíaca. La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeix fora de l’àmbit sanitari. L’evidència científica ha establert que les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen d’un reconeixement precoç d’aquesta situació d’aturada cardíaca (…), una activació i resposta precoç dels sistemes d’emergència, un inici precoç de les maniobres de resuscitació cardiopulmonar i desfibril·lació precoç”.

Així, doncs, com que en cas d’aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és bàsic, els nostres centres han pres consciència de la importància d’aquests passos i han actuat en conseqüència.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta