Un article de
Mercat de Casa
Productes locals
5 de febrer de 2021

Bunyols de calçots amb salsa romesco

Comencem les noves receptes de Mercat de casa de la mà de la Sara Solé, avui toquen els bunyols de calçots amb salsa romesco. Cal donar les gràcies a la Sara per la seva predisposició i creativitat, de ben segur que us portarem moltes més receptes.

Recepta extreta del llibre de la Bet Florensa:

Bunyols de calçots
Ingredients:
-125g d’aigua
-125g de llet
-3g de sal
-5g de sucre
-110g de mantega
-140g de farina
-4 ous
-10/12 calçots (frescos o cuits)
-Oli d’oliva per fregir els bunyols.

 Procediment:
-Netegem els calçots i els escalivem al forn durant 30 minuts a 200ºC.
-Passats els 30 minuts, els traiem del forn.

Per la pasta choux:
-Posem la llet, l’aigua, la mantega, la sal i el sucre en un cassó al foc,
-Quan comenci a bullir, afegim la farina i remenem fins que es desenganxi de les parets.
-Passem la massa a un bol i hi afegim els ous un per un. La massa ha de quedar -homogènia i, en aixecar l’espàtula, ha de quedar una V.

-Pelem els calçots i els tallem en trossets, els barregem amb la pasta choux, fem boletes i les fregim amb oli d’oliva (fer servir una bossa per fer de màniga pastissera per ajudar a fer les boles). Deixem reposar els bunyols a sobre d’un paper absorbent.
-Servim els bunyols amb la salsa romesco.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

Et recomanem