12 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

Salsa romesco
S

Publicitat

Un dels plats típics de començaments d’any son els calçots i no hi ha millor manera per acompanyar-los que la salsa de Romesco. A continuació us en presentem la nostra recepta.

Ingredients:
-10 tomàquets
-1 llesca de pa torrat
-250g d’ametlla torrada
-1/2 cebaça d’all (1 si és petita)
-3 o 4 nyores (1 cullerada gran de polpa de nora)
-600ml d’oli d’oliva
-Vinagre
-Sal
-Pebre vermell
-Juliverts

Procediment:
1. Emboliquem la cabeça d’all amb paper d’alumini i l’escalivem al forn a 200ºC durant 30 minuts.

2. Marquem una creu a la pell dels tomàquets i els escaldem fins que arrengui el bull.

3. Escaldem les nyores, deixem que bullin 5 minuts.

4. Triturem les ametlles, el pa torrat i el julivert fins que quedi esmicolat.

5. Pelem els tomàquets escalivats i els alls.

6. Ho afegim en un bol gran (tomàquets, alls, ametlles, pa torrat, julivert, polpa de nyores i oli d’oliva) i ho triturem.

7. Afegim la sal, el vinagre i el pebre vermell al gust

8. Si veieu que us queda una salsa una mica líquida, es pot afegir farina de pa per espessir-ho.

9. Deixem refredar la salsa a la nevera i ja estarà llesta per servir.

 

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies