Avui divendres comença un Mercat de Lletres que s’ubicarà a la Biblioteca
A

25 de setembre de 2020

La novena edició del Mercat de Lletres d’Igualada arriba amb novetats pel que fa al format i al calendari, ja que el programa s’ha hagut d’adaptar a la situació provocada per la Covid-19. La tinenta d’alcalde de la ciutat, Marisa Vila, explicava fa uns dies que “aquest any el Mercat tindrà un format diferent, que serà menys intens, perquè en les vuit edicions anteriors tots els actes es concentraven en un sol dia, però no menys emocionant”.

Vila ha explicat, així, que el Mercat de Lletres s’allargarà des d’avui 25 de setembre al 3 d’octubre i que, per poder controlar bé les mesures sanitàries, totes les activitats es faran a l’interior dels espais de la Biblioteca Central, sense les habituals parades de llibres a la plaça de Cal Font. La regidora ha agraït l’esforç del personal de la Biblioteca per garantir una nova edició d’aquest esdeveniment, plenament consolidat en el calendari cultural de la ciutat, i ha destacat, en aquest sentit, que “la literatura i la cultura han de seguir presents en la nostra societat”.

Montse Lobato, directora de la Biblioteca Central, presentava la programació d’aquesta edició del Mercat de Lletres, que avui amb una activitat “molt innovadora i un xic arriscada”, el Poetry Slam Show, basat en la poesia escènica i en la participació dels espectadors.

El dia central del Mercat serà demà dissabte 26, amb un taller d’escriptura jove a càrrec de Joan de Boer; una conversa entre Maria Enrich i l’autora Core Santos; el lliurament de premis del Concurs de microrelats en català organitzat per l’associació APLEC; un taller infantil a càrrec de Jaume Copons i Liliana Fortuny, que convidaran els participants a crear monstres; una tarda de contes, a càrrec del col·lectiu Vivim del cuentu, que oferirà una nova versió desendreçada del relat clàssic, i una trobada entre quatre autors de novel·la històrica, Tània Juste, Màrius Mollà, Núria Pradas i Glòria Sabaté, que parlaran sobre l’ofici d’escriure.

Durant la propera següent hi haurà la presentació, dimarts, del llibre “Misèria, poder i corrupció a la Catalunya borbònica (1714-1808)”, de l’historiador igualadí Josep M. Torras i Ribé, i un espectacle de titelles, divendres, a càrrec d’Eixerits Animació. Finalment, el dissabte 3 d’octubre al matí hi ha programat un taller de poesia virtual, a càrrec d’Esteve Plantada i un altre d’iniciació al brush lettering, a càrrec de Sara&Bugs. El programa es clourà amb la presentació de “Mare Terra”, l’edició dels textos dramàtics de la companyia Príncep Totilau, i “La poeta a cordes”, espectacle poètic i musical a càrrec de Diego Paqué.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta