8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Avui dilluns torna ‘La Moguda’, la setmana calafina dedicada als joves
A

Publicitat

Del 25 al 31 de juliol, Calaf reviurà la setmana jove viscuda a la dècada dels anys 80 i 90, al municipi. Durant sis dies, ‘La Moguda de Calaf’ presenta una sèrie d’activitats adreçades al jovent del municipi, gràcies al treball de l’alumnat de la Casa d’Oficis i la col·laboració de l’Associació La Polseguera.

LaMoguda_CRO

El programa d’activitats

La festa s’iniciarà dilluns, 25 de juliol, amb una reunió explicativa del concurs fotogràfic “Fotomarató” que tindrà lloc a la Sala Felip a les 17.00 hores. Acte seguit, a les 17.30 hores, se celebrarà l’Expoart, una exposició d’obres d’art plàstiques i musicals de joves artistes calafins. Finalment, a les 20.00 hores, hi haurà una exhibició de tai-txi a la plaça de Barcelona 92.

Les activitats de dimarts es faran d’11.00 a 13.00 hores i constaran d’una matinal de jocs de taula intergeneracionals que es faran a la Piscina Municipal, i continuaran a la tarda, de 17.00 a 19.00 hores. Grans i petits podran gaudir, entre bany i bany, de jocs com ara un tangram i un mikado gegants, tres en línia, jocs amb llumins, aualé, cursa de tortugues, maxi frizer, hoquei taula, entre d’altres. A les 22.00 hores tindrà lloc la sessió de CrotiCine, amb la pel·lícula de ciència ficció, ‘In Time’, escollida per votació popular.

LA MOGUDA_2016Dimecres 27 de juliol, a les 19.00, es crearà el mural del poble de l’Expoart, un taller d’experimentació que tindrà lloc a la plaça dels Arbres. En acabat, a les 22.00 hores, se celebrarà la gimcana nocturna que sortirà des del Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO). L’únic material necessari serà un telèfon mòbil propi i la prèvia inscripció al CRO.

Els jocs de taula intergeneracionals tornaran el dijous, a la Piscina Municipal, en el mateix horari de dimarts. El plat fort del dia tindrà lloc a les 10 del vespre, amb el Calaf Got Talent, una sessió de micròfons oberts i karaoke, a la Sala d’actes municipal. La participació és lliure i hi tenen cabuda totes les representacions escèniques: ball, música (cant i instruments), teatre o monòlegs.

Divendres, a les 18.00 hores, tindrà lloc el I Torneig de Voleibol Calaf, a la pista de vòlei i pati de l’Institut Alexandre de Riquer. Als participants se’ls oferirà coca, xocolata i begudes. Per a inscriure’s, cal emplenar el següent formulari i portar-lo al Centre de Recursos per a la Ocupació (accedir al formulari clicant aquí).

Finalment dissabte se celebrarà la divertida festa de l’escuma, a la plaça dels Arbres. El tret final de la festa tindrà lloc de 21.00 a 24.00 hores, amb el ‘Tasta la Plaça’ i el concert de jazz amb ‘No fem un trio?’, a la Plaça Gran.

 

L’organització de la festa

Aquest any, la Casa d’Oficis està acollint el curs de Dinamització Sociocultural, un curs sobre la gestió cultural, el treball socioeducatiu, la participació ciutadana i el desenvolupament comunitari, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. En paral·lel a la formació teòrica, l’alumnat ha efectuat unes sessions pràctiques com a treballadors municipals, implicant-se activament en l’organització de diferents activitats de caire social i cultural de Calaf.

A través de la creació d’unes dinàmiques de participació, es va detectar la necessitat de fer activitats per als joves del municipi. Així, mitjançant la pròpia motivació dels joves del curs i el buit d’activitats adreçades a aquest col·lectiu captat per l’Ajuntament de Calaf, la formació teòrico-pràctica dels joves s’ha materialitzat en la recuperació de ‘La Moguda’, que el municipi ja havia viscut als anys 80 i 90.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies