12.6 C
Igualada
Divendres, novembre 27, 2020

Avui dilluns torna ‘La Moguda’, la setmana calafina dedicada als joves

Del 25 al 31 de juliol, Calaf reviurà la setmana jove viscuda a la dècada dels anys 80 i 90, al municipi. Durant sis dies, ‘La Moguda de Calaf’ presenta una sèrie d’activitats adreçades al jovent del municipi, gràcies al treball de l’alumnat de la Casa d’Oficis i la col·laboració de l’Associació La Polseguera.

LaMoguda_CRO

El programa d’activitats

La festa s’iniciarà dilluns, 25 de juliol, amb una reunió explicativa del concurs fotogràfic “Fotomarató” que tindrà lloc a la Sala Felip a les 17.00 hores. Acte seguit, a les 17.30 hores, se celebrarà l’Expoart, una exposició d’obres d’art plàstiques i musicals de joves artistes calafins. Finalment, a les 20.00 hores, hi haurà una exhibició de tai-txi a la plaça de Barcelona 92.

Les activitats de dimarts es faran d’11.00 a 13.00 hores i constaran d’una matinal de jocs de taula intergeneracionals que es faran a la Piscina Municipal, i continuaran a la tarda, de 17.00 a 19.00 hores. Grans i petits podran gaudir, entre bany i bany, de jocs com ara un tangram i un mikado gegants, tres en línia, jocs amb llumins, aualé, cursa de tortugues, maxi frizer, hoquei taula, entre d’altres. A les 22.00 hores tindrà lloc la sessió de CrotiCine, amb la pel·lícula de ciència ficció, ‘In Time’, escollida per votació popular.

LA MOGUDA_2016Dimecres 27 de juliol, a les 19.00, es crearà el mural del poble de l’Expoart, un taller d’experimentació que tindrà lloc a la plaça dels Arbres. En acabat, a les 22.00 hores, se celebrarà la gimcana nocturna que sortirà des del Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO). L’únic material necessari serà un telèfon mòbil propi i la prèvia inscripció al CRO.

Els jocs de taula intergeneracionals tornaran el dijous, a la Piscina Municipal, en el mateix horari de dimarts. El plat fort del dia tindrà lloc a les 10 del vespre, amb el Calaf Got Talent, una sessió de micròfons oberts i karaoke, a la Sala d’actes municipal. La participació és lliure i hi tenen cabuda totes les representacions escèniques: ball, música (cant i instruments), teatre o monòlegs.

Divendres, a les 18.00 hores, tindrà lloc el I Torneig de Voleibol Calaf, a la pista de vòlei i pati de l’Institut Alexandre de Riquer. Als participants se’ls oferirà coca, xocolata i begudes. Per a inscriure’s, cal emplenar el següent formulari i portar-lo al Centre de Recursos per a la Ocupació (accedir al formulari clicant aquí).

Finalment dissabte se celebrarà la divertida festa de l’escuma, a la plaça dels Arbres. El tret final de la festa tindrà lloc de 21.00 a 24.00 hores, amb el ‘Tasta la Plaça’ i el concert de jazz amb ‘No fem un trio?’, a la Plaça Gran.

 

L’organització de la festa

Aquest any, la Casa d’Oficis està acollint el curs de Dinamització Sociocultural, un curs sobre la gestió cultural, el treball socioeducatiu, la participació ciutadana i el desenvolupament comunitari, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. En paral·lel a la formació teòrica, l’alumnat ha efectuat unes sessions pràctiques com a treballadors municipals, implicant-se activament en l’organització de diferents activitats de caire social i cultural de Calaf.

A través de la creació d’unes dinàmiques de participació, es va detectar la necessitat de fer activitats per als joves del municipi. Així, mitjançant la pròpia motivació dels joves del curs i el buit d’activitats adreçades a aquest col·lectiu captat per l’Ajuntament de Calaf, la formació teòrico-pràctica dels joves s’ha materialitzat en la recuperació de ‘La Moguda’, que el municipi ja havia viscut als anys 80 i 90.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Associació Nou Centre regala més de 4.000€ en vals promocionals

Fins el 20 de desembre els establiments de l’Associació Nou Centre, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, regalaran 4.000€ en vals de descompte entre...

Final d’etapa

L’adeu definitiu de la Montserrat Carulla m’ha revifat una sèrie de pensaments que tenia més o menys somorts i s’han fet vius en aquest...

1993 – Tanca, després de 88 anys de servei, l’Escorxador d’Igualada

En vam parlar en aquesta secció l’any de la seva inauguració, i també ho fem el dia del seu tancament. És un dels edificis...

A propòsit de l’obra de l’escultor igualadí Josep Campeny. Tres fonts de l’Eixample barceloní

De mitjans de setembre fins a finals de gener del 2021, el Museu de la Pell ens regala una extraordinària exposició temporal de l’escultor...

Ja està adequat el traçat original de la “ruta de l’aigua del Molí Major”

Aquest passat dijous finalitzaven les obres de construcció de la passera, en forma de gual inundable, que ha permès unir les dues ribes de...
Compartir