8.6 C
Igualada
Diumenge, març 26, 2023

Autoestima… la clau per a una vida pròspera

Araceli Cárdenas
Araceli Cárdenas
Terapeuta i coach

Si hi ha alguna cosa que com a éssers humans perseguim i anhelem és sentir que la nostra, és una vida pròspera en tots els sentits i en què gaudim d’un estat de Bé-Estar.
Tot i que segurament tindràs el teu propi concepte, parlem d’una vida pròspera quan:
• Tenim cobertes les nostres necessitats bàsiques
• Gaudim d’un bon estat de salut física, emocional i mental.
• Podem gestionar adequadament les experiències que vivim
• Ens desenvolupem professionalment
• Evolucionem a nivell personal, en la motivació de crear a cada etapa de la vida, la nostra millor versió.
• Sentim la necessitat de cuidar i cuidar-nos.

Tot això i allò que tu que estàs llegint això puguis afegir, té molt a veure amb l’Auto-Estima, un concepte que parla d’amor propi, autocura, respecte i evolució personal.

Si bé fins fa uns anys, la prosperitat estava més associada a “tenir”, a la possessió de béns materials o a l’èxit professional; mai com ara la vida ens està mostrant la importància de connectar-nos amb el “Ser”, amb el nostre jo més autèntic, com a única forma de descobrir les nostres potencialitats, superar allò que ens limita i construir una vida saludable i amb sentit.

Immersos en una societat individualista, amb índexs creixents de fracàs escolar, deteriorament de la salut mental i violència; queda clar que el canvi només pot venir d’una intervenció global en què els governs i altres institucions tenen la seva part i nosaltres només podem fer…el que és a les nostres mans, que és canviar per dins, per aportar el millor cap a fora!

Per això és tan important desenvolupar una bona autoestima, un procés que la majoria de vegades necessita l’acompanyament d’un professional de la Teràpia o el Coaching, per poder dur a terme un treball profund en què la integració dels aprenentatges és fonamental.

Així com un tren inicia el seu trajecte fent parades a cada estació, desenvolupar una bona Auto-Estima requereix explorar aspectes tan importants com l’auto-cura (la capacitat per cuidar-nos físicament, emocionalment i mentalment), l’auto-concepte (La imatge que tenim de nosaltres mateixos i com ens parlem), l’establiment de límits saludables (saber dir no a persones i experiències que no sumen) o el Respecte a les emocions, pensaments i experiències per les que passem a cada moment.

En resum… sentir-nos merèixer una vida saludable, reeixida i conscient, no només a nivell personal sinó també professional i econòmic.

El desenvolupament d’una bona autoestima es plasma en el sentiment de vàlua, en la capacitat per gaudir de l’èxit i gestionar equilibradament les experiències difícils, en la facilitat per buscar recursos, en la necessitat de viure des del que motiva i il·lusiona, la sensació interna que som mereixedors d’alguna cosa millor i en el compromís que posem al servei d’aquest objectiu.

Potser… només potser, aquest és el millor moment per “recalcular la ruta” a la nostra brúixola interna i canviar de direcció per construir una nova realitat.
T’hi apuntes?

Compartir
Araceli Cárdenas
Araceli Cárdenas
Terapeuta i coach

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

L’Igualada Rigat, eliminat de la WSE Cup a la pròrroga en un espectacular partit a Braga (6-3)

La WSE Cup (antiga CERS) haurà d'esperar. L'Igualada va caure eliminat a la pròrroga davant el Braga, en un espectacular partit, després de perdre...

Igualada pel Clima organitza per diumenge la Festa’l Riu, una jornada plena d’activitats amb l’objectiu de recuperar el riu Anoia

Aquest diumenge 26 a partir de les 10 del matí arriba la primera Festa’l Riu organitzada per Igualada pel clima. Una festa amb l’objectiu...

“El circ dels impossibles” del Mag Stigman tanca la temporada de La Xarxa Igualada a l’Ateneu

El grup La Xarxa d’Igualada vol oferir un espectacle molt dinàmic per tancar la temporada 22-23. El diumenge 26 de març, a ¼ d’1...

Últimes notícies