25.1 C
Igualada
Dimarts, 26 setembre 2023

Un article de

Aquest diumenge activitats del Correllengua a Jorba
A

Imatge d'edicions anteriors del Correllengua

Anoianotícies.cat.- Aquest diumenge 25 de setembre, es portaran a terme les activitats del Correllengua 2011 a Jorba. Es tracta d’un conjunt d’activitats que s’organitzen cada tardor a molts pobles dels Països Catalans, amb la voluntat de reforçar la consciència a favor de la llengua catalana. Tal com diu el cantautor Cesk Freixas en el Manifest d’enguany: “Hi ha dos tipus de consciència: la negativa i la positiva. La primera és la reacció al toc d’alerta que, per exemple, ens fa arribar la UNESCO: cada dues setmanes mor una llengua al món. És una afirmació terrible, però tan certa com la nostra existència. El coneixement d’aquesta notícia provoca una reacció, la consciència positiva, aquella que, davant d’una idea que pot perjudicar el nostre poble i qualsevol dels seus trets identitaris, fa que activem un sistema de protecció, basat, principalment, en una cultura de defensa. Per tant, una cultura agredida, minoritzada i sotmesa, que ha de sobreviure gràcies a la voluntat de la seva gent, lluny de la protecció que suposa la normalitat cultural i la democràcia institucional.”

La primera activitat serà a partir de les 10 del matí, a la Unió Joventut Jorbenca, amb una matinal de Jocs de Taula, centrada en la col.lecció Verbàlia, més de 50 jocs de taula per jugar amb les paraules i per jugar-hi gent de totes les edats, des dels més petits als més grans. Serà una activitat dinamitzada per l’Associació Cultural El Pati d’Igualada, que comptarà amb aperitiu-vermut. A partir de la 1 del migdia, a la mateixa sala, es portarà a terme la XXI edició de les Tertúlies Catalanes de Ciència Ficció, Fantasia i Terror (TER-CAT), una trobada oberta a tothom, per parlar d’aquests gèneres creatius en qualsevol llenguatge (literatura, cinema, còmic, rol, etc.), per escoltar relats, propostes editorials, presentacions de llibres o simples curiositats. Es presentarà el llibre de ciència-ficció “Olor de gas”, de l’igualadí Pep Elias, el número 5 de la Revista Catarsi, i les obres finalistes als III Premis Ictineu, de literatura fantàstica escrita en català. L’inscripció al dinar de la TER-CAT (més informació la Facebook) de Jorba es pot fer enviant un correu a eloikraken@hotmail.com.

Finalment, a partir de les 6 de la tarda, al camp de futbol, la colla de jugadors de bitlles de Jorba, Jorbencs Enbitllats, ha organitzat el tradicional Campionat de Bitlles del Correllengua, amb suculents premis per als guanyadors en totes les categories.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca