Avui es fan “20 voltes al Sol”, un espectacle itinerant dels Capgrossos de Capellades

63

Capgrossos de Capellades és una entitat que està celebrant el seu 20è aniversari i al llarg de l’any ha anat fent una sèrie d’activitats. La més significativa va ser el projecte “Capellades, cada nen un capgròs”, que va culminar el mes de juny amb una festa on van sortir al carrer més de 500 “capgrossets” construïts pels nens i nenes de les escoles de Capellades.

Avui dissabte 16 de setembre, i com a festa final d’aquest aniversari, es durà a terme a Capellades l’espectacle itinerant titulat “20 voltes al Sol”, escrit pel capelladí Jaumet Bernadet, director artístic de “Comediants”. Sota la seva conducció comptarà amb les actuacions de les colles de capgrossos convidades d’Igualada, Mataró, Vilafranca i Granollers, a més a més dels capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya portats pels Geganters de Manresa, dels Gegants i Gegantets de Capellades, i naturalment dels Capgrossos de Capellades i tots els capgrossets singulars de les escoles capelladines que hi vulguin participar.

El guió vol homenatjar als Capgrossos de Capellades que en el transcurs de la seva història ja han donat aquestes “20 voltes al Sol”. L’espectacle consisteix en una cercavila on el “Carruatge del Sol” i la Xaranga Màgic amb la seva música encapçalen un viatge a través de les quatre estacions de l’any, que representades per unes narradores del Grup Teatral de Capellades, expliquen en quatre places diferents de la vila aspectes relatius a cadascuna d’aquestes estacions, i on una colla representativa de cada estació ens delectarà amb el seu ball.

Aquest espectacle itinerant acabarà amb tots els participants i assistents a l’auditori de la Font Cuitora on esperem que tots puguem gaudir de la mostra de balls de les colles convidades i que sens dubte serà final original, espectacular i emotiu.

L’espectacle començarà puntual a les 18:00 h a la plaça Àngel Guimerà de Capellades.

La celebració de l’aniversari ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Capellades.