Neix una iniciativa que treballa pel ressorgiment del sector de la vinya a l’Anoia: el nou celler Pla de Morei, propietat d’una família d’emprenedors vitivinícoles que fa més de vint anys que es dediquen a la vinya de cultiu ecològic a la Torre de Claramunt i ara han decidit fer un pas més i elaborar el seu propi vi.
Gràcies a una inversió de més de mig milió d’euros, el projecte de la família Bartrolí-Sangüesa, amb Mercè Sangüesa al capdavant, ha esdevingut una realitat: ja són al mercat els seus primers vins, una producció de 15.000 ampolles de vi elaborat amb raïm propi, batejat amb noms relacionats amb la indústria paperera de la comarca, i emparat en la DO Catalunya.
En un context de debat sobre el preu del raïm, els propietaris de 85 hectàrees de cultiu al cavall entre l’Anoia i el Penedès, han decidit apostar pel seu propi negoci, construint un celler que va finalitzar la primavera de 2018.