30 busos sortiran de l’Anoia per anar a la manifestació de la Diada
3

10 de setembre de 2018

Milers de persones de Catalunya, i segurament alguns de fora del país també, es concentraran demà dimarts, Diada Nacional, a Barcelona sota el lema “Fem la República Catalana”. En la manifestació convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana ja hi 440.000 inscripcions i gairebé 1.500 busos llogats. D’aquests, 30 sortiran de la comarca de l’Anoia, una xifra bastant semblant a la dels darrers anys i que transportaran al voltant d’uns 2.000 anoiencs. Una quinzena d’aquests busos sortiran des d’Igualada, mentre que la resta ho faran des d’altres poblacions de la comarca. Alguns anoiencs, de fet, s’han quedat sense plaça per anar amb bus davant la impossibilitat de llogar més busos perquè no en queden en tot Catalunya. És per això que a les xarxes s’ha engegat una campanya (#DiadaenCompanyia) perquè la gent comparteixi el cotxe per anar fins a Barcelona.

Pel què fa a la venda de samarretes, aquest any hi ha hagut un increment molt notable tant a nivell nacional com també a l’Anoia. Segons dades de l’assemblea, aquest dilluns al matí ja se n’havien venut més de 270.000.

La Diada d’aquest 2018 serà especial, ja que serà la primera amb presos polítics i exiliats. I tot i que el ritme d’inscripcions aquest any va començar una mica més tard que de normal, des de l’Assemblea destaquen la il·lusió de la gent per tornar a demostrar que el desig d’aconseguir la independència i “fer república” segueix ben latent en la majoria de la societat catalana.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta