3, 2, 1… La descoberta de l’Univers!

0
527

El passat dimecres 20 i dijous 21 de gener l’alumnat de 5è de l’escola Garcia Fossas va poder gaudir de l’activitat del Planetari. L’Albert Borràs, meteoròleg i director de l’Entorn d’Aprenentatge de Pujalt i, a la vegada, pare de l’escola, va dinamitzar l’activitat.

Primer, ens vam reunir a l’aula i ens va explicar diferents elements de l’Univers (el Sol, planetes, estrelles, satèl·lits…) tot repassant els continguts treballats a l’aula prèviament. També va fer referència a la força de la gravetat tot mostrant-nos uns petits experiments molt entenedors. El que més va captar l’atenció de l’alumnat és com viuen els astronautes a l’Estació Espacial Internacional (ISS) i, sobretot, com pugen els coets a l’espai. Més d’un alumne, de ben segur, que en aquell moment s’imaginava participant en una missió espacial!

Després, vam entrar al Planetari. Una estructura en forma d’esfera que representava el cel. Allà, vam veure la trajectòria de la Terra respecte al Sol, les fases de la Lluna, les constel·lacions, els eclipsis, les aurores boreals, etc. En algun moment, també vam reflexionar sobre la contaminació a l’espai.

L’activitat va resultar molt profitosa i va despertar l’interès dels infants. Vam aprendre moltes curiositats de l’espai, tot i que som conscients que encara queden moltes incògnites per descobrir.

Compartir