12.3 C
Igualada
Dijous, març 4, 2021

En Comú Podem celebra l’acte central de campanya a l’Anoia a Vilanova

podem vilanovaEn Comú Podem ha fet aquest passat diumenge a Vilanova del Camí el seu acte central de campanya a l’Anoia amb la participació de dues candidates al Senat, Anna Toro candidata per Girona i Maria Freixanet, candidata per Barcelona i actualment senadora per aquesta formació política.

 

L’acte va ser presentat per Eusebi Alonso, d’En Comú Podem Anoia, que va recordar el gran repte que té la formació política el proper 26 de juny un cop en les eleccions del passat desembre van esdevenir primera força a la comarca, mostrant-se convençut que serà un resultat que es repetirà en aquestes properes eleccions generals.

 

podem vilanovasLa candidata Anna Toro ha fet una recorregut per la seva vivència personal des de la indignació que la va fer participar en el 15M fins al seu compromís amb En Comú Podem, com a via política per poder canalitzar tota aquella energia del 15M. Toro va dir que En Comú Podem és la única alternativa real, amb un programa i candidatura, que ha construït aliances per derrotar al PP. Com a advocada laboralista ha rebutjat la reforma laboral del PP, destacant “com amb una sola llei el PP ha esborrat d’una sola vegada tots els drets laborals aconseguits en molts anys de lluita obrera”. Reforma que, ha afegit, “té unes repercussions laborals i socials nefastes pels treballadors i treballadores”

 

Per la seva banda, Maria Freixanet va començar la seva intervenció destacant que “després de 40 anys d’una democràcia de baixa qualitat, on hem delegat la gestió de allò públic en governs que el què han fet ha estat governar per un pocs, amb exemples com l’amnistia fiscal, el rescat al bancs,…ara estem aquí no per fer el sorpasso al PSOE ni canviar de cara, si no per fer fora al PP, recuperar les institucions i posar-les al servei de la gent”.

 

Per Freixanet el PP ha practicat una política classista, “de dolor cap a la gent” quan per exemple retalla beques o puja un 60% en les matrícules universitàries perquè els fills de classes treballadores no puguin accedir a la universitat, i una política masclista quan ofega la llei de la dependència perjudicant especialment les dones, o quan va intentar aprovar la llei Gallardon atemptant contra el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

 

En l’epicentre del programa de En Comú Podem se situa en la reducció de la desigualtat, per això Maria Freixanet va qualificar de “vergonya” que Espanya se situí com el segon país més desigual de tota Europa, només per darrera de Xipre. En aquest sentit va destacar les línies principals del programa electoral centrades “en una feina de redistribució dient als bancs rescatats que han de tornar els diners prestats, fent una reforma fiscal progressiva que vol dir que qui més té més paga, en un combat absolut contra el frau fiscal, i fent fora l’ecosistema corrupte que tenim en una elit que pren decisions només a favor dels seus amics”

 

Així mateix, la candidata d’En Comú Podem ha assenyalat com a prioritat garantir els subministraments bàsics perquè cap persona pateixi pobresa energètica, pujar el salari mínim, establir un mínim vital “perquè sobreviure no pot ser un luxe”, una política forta d’habitatge, més inversió en el sector públic, en educació, en sanitat,… perquè “explotar la gent i deprimir encara més les seves condicions de vida és el contrari del que s’hauria de fer per sortir de la crisi”

 

Freixanet ha assegurat també que cal que la ciutadania s’apropiï també al Senat. “Cal reformar-lo perquè és un drama”, ha manifestat, però abans ha deixat clar que “cal guanyar-lo” perquè no estigui en mans del PP i el pugui utilitzar com fins ara, blindant-lo i intentant que hi hagi temes que no es puguin tocar “com qualsevol canvi constitucional, l’encaix territorial de Catalunya o la reforma de l’article 135”, ha sentenciat Freixanet, apel·lant a la necessitat d’aconseguir 8 senadors més el 26J.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Bars i restaurants podran obrir fins les 5 de la tarda sense interrupcions

La restauració podrà obrir fins a les 5 de la tarda en horari ininterromput a partir de dilluns, segons ha avançat TV3 i ha...

“Una història real”, amb Julio Manrique, aquest diumenge a l’Ateneu

El proper diumenge 7 de març, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu Una història real, de Pau Miro, protagonitzada...

La Llacuna millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat amb la subvenció del PUOSC

El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament de La Llacuna ajuts per valor de 370.000 euros. L’import permetrà...

L’Ajuntament d’Igualada impulsa ajuts pel sector del taxi de 23.000 euros

L'Ajuntament d'Igualada ha creat una línia d'ajuts per als professionals del sector del taxi dotada amb 23.000 euros, amb l’objectiu de pal·liar els efectes...

El 21% dels ingressats a l’Hospital tenen coronavirus

L'Hospital d'Igualada ha registrat 3 morts més aquesta darrera setmana per coronavirus i ja en suma 219 des de la primera defunció al centre...
Compartir