26.9 C
Igualada
Diumenge, juliol 3, 2022

Com serà el treball del futur?

Estem en un moment de noves tecnologies i diferents formes d’organització, la qual cosa comporta una evolució de les relacions laborals i la forma de treballar.

Les tendències que marcaran l’entorn laboral estan relacionades amb el desenvolupament de noves tecnologies, com ara Big data, robòtica, utilització de dispositius mòbils. Aquestes tecnologies necessiten d’experts que les gestionin, controlin i actualitzin.

El desenvolupament tecnològic ja està comportant un augment de mobilitat, ja que permet accedir a tota la informació des de qualsevol lloc. El teletreball augmentarà el seu protagonisme, afavorint la implicació dels treballadors, la conciliació, la concentració, la creativitat i una millora de la gestió del temps.

Així, també, la tecnologia permetrà passar d’un model basat en l’individualisme a una fórmula de treball en grup i això facilitarà la creació d’un clima de confiança i ajudarà a compartir coneixements.

La tecnologia comportarà una més gran flexibilitat en el mercat de treball, serà habitual treballar per varies empreses i col· laborar en xarxes de professionals.

El coworking, on varis professionals independents de diferents sectors comparteixen un mateix espai de treball anirà en augment, doncs això comportarà un augment de flexibilitat laboral ajudant a fomentar la productivitat i creativitat.

Segurament canviarà la forma d’avaluar l’eficiència. No serà tant important la quantitat d’hores com la “qualitat”, comportant una millora en la gestió del temps, millora d’efectivitat i augment de motivació.

Les empreses hauran de ser capaces de retenir el talent en la seva organització, ajudant a tot l’equip que les formen a desenvolupar el seu potencial.

Les empreses han d’anar aprenent, doncs l’entorn canvia molt ràpidament i si no aprenen contínuament quedaran fora. Apareix un nou repte per l’empresa: propiciar models i entorns col·laboratius que es desenvoluparan al mateix temps de l’evolució de la pròpia societat del coneixement.

Eva Panicello, Economista Saf gestió empresarial

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada ciutat universitària: present i futur

Els reptes, quan es treballen intensament, es poden fer realitat, i és el que ha passat amb l’aposta universitària ambiciosa que ha fet la...

Exposició “reapropiant-nos de les nostres vides”. Aquestes som nosaltres! Ens visibilitzem per transformar

Aquests dies i amb aquest reclam, al vestíbul del Centre Cívic Nord, un grup de dones ens expliquen la seva pròpia història; una història...

Visitanoia, una altra proposta per promocionar el turisme

La sectorial de turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia que aglutina i representa a les empreses del sector ha presentat la creació d’una...

La Síndica de Greuges d’Igualada va atendre 130 casos durant el 2021

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha...

Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de...
Compartir