16.8 C
Igualada
Dilluns, abril 12, 2021

Com serà el treball del futur?

Estem en un moment de noves tecnologies i diferents formes d’organització, la qual cosa comporta una evolució de les relacions laborals i la forma de treballar.

Les tendències que marcaran l’entorn laboral estan relacionades amb el desenvolupament de noves tecnologies, com ara Big data, robòtica, utilització de dispositius mòbils. Aquestes tecnologies necessiten d’experts que les gestionin, controlin i actualitzin.

El desenvolupament tecnològic ja està comportant un augment de mobilitat, ja que permet accedir a tota la informació des de qualsevol lloc. El teletreball augmentarà el seu protagonisme, afavorint la implicació dels treballadors, la conciliació, la concentració, la creativitat i una millora de la gestió del temps.

Així, també, la tecnologia permetrà passar d’un model basat en l’individualisme a una fórmula de treball en grup i això facilitarà la creació d’un clima de confiança i ajudarà a compartir coneixements.

La tecnologia comportarà una més gran flexibilitat en el mercat de treball, serà habitual treballar per varies empreses i col· laborar en xarxes de professionals.

El coworking, on varis professionals independents de diferents sectors comparteixen un mateix espai de treball anirà en augment, doncs això comportarà un augment de flexibilitat laboral ajudant a fomentar la productivitat i creativitat.

Segurament canviarà la forma d’avaluar l’eficiència. No serà tant important la quantitat d’hores com la “qualitat”, comportant una millora en la gestió del temps, millora d’efectivitat i augment de motivació.

Les empreses hauran de ser capaces de retenir el talent en la seva organització, ajudant a tot l’equip que les formen a desenvolupar el seu potencial.

Les empreses han d’anar aprenent, doncs l’entorn canvia molt ràpidament i si no aprenen contínuament quedaran fora. Apareix un nou repte per l’empresa: propiciar models i entorns col·laboratius que es desenvoluparan al mateix temps de l’evolució de la pròpia societat del coneixement.

Eva Panicello, Economista Saf gestió empresarial

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Obre les portes “Moda Re-”, una botiga de Caritas de roba sostenible

Aquest passat divendres va obrir les portes a Igualada una nova botiga de moda: “Moda Re-” , que posa a la venda tot tipus...

Comencen concentracions en contra de l'”allau” de parcs eòlics i solars

La Xarxa Segarrenca per la Sobirania Energètica ha començat a mobilitzar-se en contra de "l'allau i massificació" de centrals eòliques i solars que hi...

No poden trencar la tendència de derrotes tot i el bon partit

VIC RIUPRIMER 4 CF IGUALADA 1 Inversemblant derrota de les igualadines en un partit per sortir amb el cap ben alt. Les blaves visitaven el complicat...

Victòria balsàmica

Inici de la segona fase pels igualadins. Deu partits per intentar aferrar-se a la Tercera Divisió. Repte complicat, però sent coneixedors que treure una...

Benvinguts al programa d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu

Per aquest curs actual 2020-2021, ens han escollit per ser una de les escoles ambaixadores de la Unió Europea. Cada any, la direcció general de...
Compartir