6.8 C
Igualada
Diumenge, febrer 28, 2021

Capellades va celebrar una jornada solidària dedicada als refugiats

refugiats1 (1)Sota el lema “Capellades amb les Persones Refugiades”, dissabte 4 de juny va tenir lloc a Capellades una jornada solidària dedicada a les persones refugiades en ruta.

Organitzada conjuntamen t per una comissió de veïns i veïnes i l’Ajuntament, l’objectiu principal de la jornada va ser aportar informació a través de testimonis directes i d’imatges sobre aquesta crisi humanitària que alguns mitjans defineixen com la més greu des de la Segona Guerra Mundial.

En aquest sentit, el primer acte de la jornada va ser el debat del migdia amb el títol “La crisi dels refugiats: solucions noves a una política obsoleta” i la presència d’Anna M. Ricalde de Metges Sense Fronteres, Maria Dantas d’Stop Mare Mortum, Juanma Rojas d’Eko Project i Javier Cambra de Tanquem els CIES. Moderats per la periodista Clàudia Rius, cadascun d’ells va oferir al públic el seu testimoni, des de l’acció al terreny en diversos àmbits, fins a les tasques relacionades amb les mobilitzacions i la sensibilització en pro dels drets humans en general i dels refugiats en particular.

refugiatsA la tarda, al teatre, es va projectar el documental To Kyma. Rescat al mar Egeu, coproducció de La Kaseta Ideas Factory i TV3 sobre la feina de salvament que porta a terme l’ONG Proactiva Open Arms a l’illa de Lesbos des del mes de setembre de 2015. Van acompanyar la projecció amb el seu testimoni dos voluntaris d’aquesta ONG, Teo Pallarès i Josep.

L’organització va vestir el teatre i el pati amb un recull d’imatges en gran format i d’audiovisuals publicats al diari Ara, dins Quadern de Bitàcola. Grècia: Viatge a la presó a cel obert dels refugiats, autoria dels reporters Xavier Bertral i Cristina Mas.

De la jornada cal destacar la participació de diverses entitats capelladines, com els grups de Gegants, Gegantets, Capgrossos i els músics de Falcons en la cercavila prèvia al debat; Fes-te Jove KP i Càritas, en la gestió de la barra de bar i el dinar solidaris; el Cor Jove Harmònics de la Coral Xeremell. La intervenció d’un grup de joves de l’Institut Molí de la Vila amb una performance sobre l’acció de les màfies en el drama dels refugiats; les intervencions d’Ita Bernús i Franc Guinart amb la lectura d’uns poemes, i la participació de nombroses persones que a títol individual van col·laborar en tota l’organització de la jornada i en les activitats de sensibilització als centres escolars.

L’acte va concloure amb la lectura d’un manifest per part de la Comissió Capellades amb les Persones Refugiades: una crida a obrir fronteres, a la solidaritat i la mobilització ciutadana davant la inoperància i la passivitat dels diferents governs de la comunitat europea.

La recaptació de la jornada i dels dies previs amb les guardioles solidàries repartides pels comerços i serveis del poble s’ingressaran íntegrament als comptes de les ONG Metges Sense Fronteres i Proactiva Open Arms.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir