Gran victòria de l’Igualada Calaf Grup contra el Liceo (4-2) que l’acosta a la CERS
G

10 de maig de 2016

Captura de pantalla (174)L’Igualada aconseguí la victòria contra el Liceo gràcies a un gran treball de tot l’equip arlequinat. Amb aquests tres punts els arlequinats pugen fins la sisena plaça i, a falta de tres jornades per al final, els igualadins tornarien a Copa CERS si tot acabés així.

També destacar que l’Igualada donava l’últim adéu en aquest partit a Josep Maria Bausili, president de l’equip igualadí durant gran part de la dècada dels vuitanta.

És possible que aquests nois mai hagin deixat de ser de CERS. El joc disputat per els de Ferran López ha millorat molt des de la victòria contra el Vendrell a Les Comes fa casi un mes, junt amb l’empat contra el Vic de fa dues setmanes i la contundent victòria de l’Igualada aquest cap de setmana passat contra un Liceo que s’hi jugava el tot per el tot, ja que perdre significava que el conjunt gallec perdia tota esperança d’aconseguir l’OK Lliga.

El Liceo no va poder-hi fer res. L’Igualada aconseguí fer-se amb el control del marcador, però patint. Els gallecs varen tenir grans ocasions que no varen finalitzar gràcies a una destacable actuació d’Elagi Deitg. Els arlequinats aguantaren els contundents atacs visitants i crearen les seves oportunitats a base de contraatacs.

La primera alegria local arribà gràcies a un penal ocasionat pel Liceo després de cinc minuts jugats de partit. Tety Vives decidí executar la pena màxima, la qual transformà en el primer gol de la nit. Els gallecs s’espavilaren després de que el marcador es mogués per primer cop. Els visitants arribaven contínuament a l’àrea local, però els arlequinats varen mostrar-se molt sòlids en l’aspecte defensiu, fet que mantingué el 1-0 fins al final de la primera meitat a Les Comes.

La segona part estigué repleta de gols. Ton Baliu multiplicà per dos la avantatge en el marcador després d’una gran combinació de passades amb Sergi Pla i Molas.

Després de la segona diana de la nit, el partit s’accelerà ja que el Liceo, en aquell moment, estava fora de la lluita pel títol de lliga. A falta de dotze minuts per al final del partit, Jordi Bargalló marcava el primer per els visitants que posava la por en el cor de jugadors i afició igualadina. Dos minuts després però el Liceo va cometre la desena falta del partit, que originà el tercer gol local, molt important per aplanar el camí cap als tres punts. La por però tornà a falta de set minuts pel final del partit, ja que Jordi Bargalló tornà a anotar per el conjunt visitant, retallant distàncies en el marcador per segon cop en el joc.

Els cinc minuts finals foren claus per el desenllaç del partit. El Liceo obtingué la falta directa per acumulació de faltes per part de l’Igualada i, poc després, un penal provocat per Sergi Pla (a qui se li sortí l’espatlla en aquesta acció) pogueren haver canviat el resultat final del partit. Afortunadament per els de Ferran López, Elagi aturà la falta directa i el travesser refusà el penal de Jordi Bargalló. Per acabar-ho de rematar, el mateix Jordi rebé una targeta blava a falta d’un minut i mig per acabar el partit. L’Igualada aprofità la superioritat numèrica i Nil Garreta va marcar el definitiu 4-2 a falta de vint-i-cinc segons pel final de l’enfrontament.

Amb aquest sorprenent resultat, l’Igualada guanya per segon cop al Liceo en aquesta temporada, cosa que no es veia en anys. Aquests tres punts fan que l’Igualada pugi fins a la sisena posició amb 38 punts, 3 punts per sobre del primer equip sense recompensa europea.

IHC CALAF GRUP 4 (1/3): Equip Inicial: Elagi Deitg, Roger Bars, Ton Baliu (1 gol) Met Molas i Sergi Pla (1 gol) Equip suplent: Tety Vives (1 gol), Nil Garreta (1 gol), Joan Muntané i Àlex Ferrer.

LICEO 2 (0/2): Equip inicial: Xavier Malián, Pau Bargalló, Jordi Bargalló (2 gols), Oriol Vives i César Carballeira Equip suplent: Germán Nacevich, Mikel Abeal i Álvaro Shehda.

GOLS: Primera part: 1-0 Tety Vives (de penal, minut 5:30). Segona part: 2-0 Ton Baliu (Minut 5), 2-1 Jordi Bargalló (Minut 12:30), Sergi Pla (de falta directa, minut 14), 3-2 Jordi Bargalló (Minut 16:30), 4-2 Nil Garreta (Minut 24:30).