12.3 C
Igualada
Dissabte, febrer 27, 2021

Les empreses de Calaf podran contractar un mínim de vuit aturats gràcies a un nou pla d’ocupació

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Calaf, celebrada aquest dilluns 2 de maig, ha aprovat les bases de la convocatòria d’ajuts per a empreses del municipi, o que estiguin ubicades en poblacions de la Mancomunitat de l’Alta Segarra, que contractin persones de més de 45 anys, empadronades a Calaf i que estiguin a l’atur. La finalitat és estimular la creació i formació de llocs de treball i contribuir a reduir la taxa d’atur al municipi. És la primera vegada que el consistori calafí destina part de la subvenció per a plans d’ocupació de la Diputació de Barcelona a empreses privades.

En concret, hi aporta el 40% de l’ajut de l’ens provincial. Això representa un total de 18.095,25 euros que serviran per subvencionar part de la contractació laboral d’un mínim de 8 persones, si aquesta fos a jornada complerta, i per un període màxim de sis mesos. En aquest cas, per a cada treballador l’Ajuntament de Calaf destinaria 400 euros mensuals. L’import de la subvenció es reduiria proporcionalment si la contractació no fos per al 100% de la jornada.

Les empreses de Calaf podran adherir-se a aquesta convocatòria d’ajuts, que properament sortirà publicada al Butlletí Oficial de la Província (BOP), fins al 30 de novembre o fins a esgotar els ajuts.

Cal tenir present que, segons les darreres dades del Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO), la taxa d’atur a Calaf se situa al 16,58%, el que representa que al municipi hi ha 272 persones aturades. En el cas de les persones majors de 45 anys aquesta taxa està per sobre, situant-se al 19,1%, amb 131 persones sense feina. Això és gairebé la meitat dels aturats que hi ha a Calaf.

Més contractacions

A través del 60% restant de l’ajut de la Diputació de Barcelona per a aquest pla d’ocupació, que és de 43.824,70 euros, l’Ajuntament de Calaf contractarà, durant sis mesos, tres persones més que estiguin a l’atur. Dues d’elles faran tasques pròpies de la brigada municipal.

La tercera persona s’encarregarà de donar compliment a la Llei de 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació́ pública i bon govern a través del web oficial de l’Ajuntament de Calaf i del Portal de Transparència

Tothom qui estigui interessat en aquesta convocatòria ha d’estar inscrit a l’atur i a la borsa de treball del CRO, on poden ampliar la informació referent a aquesta convocatoria.

Més acords de la Junta de Govern

En l’àmbit de la promoció econòmica i l’ocupació, la Junta de Govern també va a provar l’adhesió al nou protocol de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (Xarxa Xaloc) de la Diputació de Barcelona.

A banda, va aprovar l’adjudicació del manteniment i altres serveis vinculats de la piscina d’estiu a l’empresa Aquasos Serveis Integrals per un import de 21.699,72 (IVA inclòs). Havent analitzat les quatre ofertes presentades, la d’aquesta empresa era la més econòmica i la que s’ajustava millor als requeriments del consistori.

Finalment, va donar el vistiplau a diferents permisos d’obra major i la proposta de conveni de col·laboració amb la Coral Ressons.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir