Si el 1950 es fundava l’Igualada Hoquei Club, a l’any següent naixia una entitat que hores d’ara segueix també ben activa: Fira d’Igualada, llavors sota la denominació de Foment de Fires i Mercats.
Des de l’entitat ens expliquen que “amb l’objectiu de donar a conèixer el desenvolupament de les activitats comercials i industrials d’Igualada i comarca, el 1951 un grup de comerciants igualadins decidí reprendre la iniciativa encetada pel Centre Gremial, que el 1922 van crear les Fires i Festes de Primavera, i també Foment de Fires i Mercats sota el patronatge de l’Ajuntament d’Igualada.
Inicialment, els anys 1952 i 1953, es va celebrar la Fira, en el marc de la Festa Major d’Igualada, amb el nom de “ Feria Industrial y Comercial”, que va tenir lloc en l’espai de les Escoles Nacionals (l’actual Ateneu). Però l’any 1953 no s’obtingué els resultats que s’esperaven degut a que la fira havia coincidit amb el període de vacances, durant el mes d’agost, la participació de les empreses industrials va ser baixa, i la pagesia estava dedicada a les tasques agrícoles. Les expressades circumstàncies i atès que les condicions meteorològiques no van acompanyar gaire, la fira es va traslladar al mes de setembre. Així, al setembre de 1954 va néixer la I Feria de Setiembre, que es va situar a la rambla General Vives.
L’any 1958, a causa d’un creixement important del nombre de participants es va traslladar al passeig Verdaguer, lloc on va continuar realitzant-se fins al 1992.
L’any 1993 es va voler donar un altre aire a la Fira impulsant sobretot la participació dels sectors industrials presents a la comarca, com també promocionant la presència del comerç i la restauració local. Aquest fet va comportar una professionalització i un nou emplaçament, afavorit també per la compra per part de l’Ajuntament d’Igualada, de l’antiga fàbrica “Amèlior” situada a l’avinguda de Barcelona, un lloc estratègic per a l’emplaçament de la fira i de dependències municipals relacionades amb els sectors econòmics més importants. Aquesta és la ubicació actual i les futures ampliacions es preveuen també en aquesta mateixa zona de la ciutat.
Amb el pas del temps s’hi han incorporat noves activitats, que han cobert l’espai d’altres que s’han deixat de fer per manca de participació, com per exemple l’exposició de fruits de camp, que per raons òbvies ha deixat el seu protagonisme.
Important any per al monestir de les Carmelites
El Monestir de Carmelites Descalces de la ciutat d’Igualada, es va inaugurar el 23 d’octubre de l’any 1949 amb set monges procedents del Carmel de Vic, però el 1951 va ser molt important en la seva història futura.
La nova comunitat es portà a cap a l’estil “carmelità-teresià”, és a dir, en total pobresa de mitjans que no permetien l’edificació d’un monestir de nova planta.
Una torreta rodejada d’un jardí de regulars dimensions, situada en el barri anomenat “Poble sec”, aleshores lloc tranquil i poc edificat, es convertí en un petit monestir un cop fetes les necessàries adaptacions.
L’església que, prenent espai al jardí, es començà a edificar l’any 1951, serví durant una colla d’anys de Parròquia del veïnat del Poble sec fins a la inauguració de l’actual temple de la Sagrada Família.
Les vocacions afluïren abundants i l’any 1955 la Comunitat constava ja de vint monges.
Arribà, però, el moment de la urbanització del barri que es convertí en l’eixample principal de la ciutat. En poc temps sorgiren grans blocs de cases altes i ben aviat el petit convent es trobà rodejat d’edificis amb l’inevitable estrèpit de tota mena de vehicles.
Apuntà la idea –que semblava totalment utòpica- de cercar un lloc més adequat per un monestir de vida contemplativa. Després d’uns anys d’incertesa però també de molta pregària i confiança en Déu, amb la seva ajuda, es pogué edificar un convent de nova planta en un terreny situat a 3 quilòmetres de la ciutat, en el terme de Jorba.
El trasllat s’efectuà el dia 6 de juny del 1983, inaugurant-se oficialment el nou monestir el dia 11 del mateix mes, fins l’actualitat. El culte a l’església, i el servei espiritual al Monestir està confiat a la Comunitat dels PP. Josefins de l’Anoia.