Un conductor acaba xocant amb un cotxe de Mossos a Jorba després d’una persecució que ha començat a Ponts

834

A les 7.40 h d’ahir dimecres 12 de juny, agents de la Guàrdia Civil de la Secció de Reserva Fiscal de Ponts, amb estreta col·laboració amb Mossos d’Esquadra, van detenir un home, de 58 anys d’edat, de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte de contraban i d’atemptat a agents de la autoritat.

Els fets es van produir sobre les 6.30 h, quan la Guàrdia Civil efectuava un punt de verificació fiscal a Ponts. Els policies van fer indicacions un turisme amb matrícula espanyola  per tal que s’aturés. El conductor va fer cas omís dels senyals del guàrdia civil que el volia identificar, i va obligar a l’agent a esquivar el vehicle per tal de no ser atropellat.

El conductor va fugir seguit pels policies, per la C-14 i la C-1412 direcció a Barcelona, mentre circulava de forma temerària i posant en greu risc la integritat de la resta d’usuaris de la via.

Per part de la Central de la Comandància de Guardia Civil es va alertar a les patrulles en servei i es va sol·licitar suport de la resta de Cossos de Seguretat per a detenir el vehicle i identificació del seu conductor. En la fugida el vehicle escàpol va esquivar controls de la policials establerts a Biosca i a l’A-2.

Finalment el vehicle va ser aturat a Jorba, al PK  559 de la N-II, quan el turisme escapolit va col·lidir amb una patrulla dels Mossos d’Esquadra i de la Guardia Civil que el venien seguint.  Com a conseqüència de l’accident van resultar ferits lleus dos mossos i el conductor del turisme.

Els guàrdies civils va localitzar  a l’interior del cotxe 4.530 paquets de tabac de procedència extracomunitària, valorades en un total de 24.626 euros. Per aquest motiu va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de contraban,  contra la seguretat del trànsit i d’atemptat a agents de l’autoritat.

L’arrestat passarà a disposició judicial properament.