Suport de tots els partits excepte PDeCAT i PP a la manifestació a favor de la gestió pública de l’aigua

159

Aquest dilluns es va fer la presentació de la manifestació a favor de la gestió pública de l’aigua que es farà aquest dissabte, 27 d’octubre. Més enllà de la trentena d’entitats anoienques, també hi van donar suport quatre partits de l’oposició a Igualada: Esquerra, Socialistes, CUP i Comú d’Igualada. És a dir, tots excepte el PP i el grup de govern, el PDeCAT.

Des de l’entitat Aigua és Vida, organitzadora de la manifestació, van recordar que la irregularitat que es viu a Igualada també es repeteix a La Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí. Segons s’indica des de l’entitat, la capital de l’Anoia no ha arribat a crear mai formalment un servei municipal d’aigua i és una empresa privada –Aigua de Rigat- qui presta aquest servei des de la dècada dels anys vint del segle passat. Malgrat que no hi ha hagut mai cap concurs públic de concessió, l’empresa ha assumit històricament tant la prestació del servei com la instal·lació de la infraestructura. En el cas de Piera i Masquefa, sí que hi ha concessió però acaben l’any 2022 i 2021 respectivament, “pel que també veiem important que se sumin a la lluita”, ha dit Joan Carles Gonzàlez, membre de l’entitat Aigua és Vida.

A banda del suport polític, la protesta també compta amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l’Aigua. “Creiem que no n’hi ha prou amb la titularitat, sinó que cal fer pública també la gestió del servei. És la millor manera de garantir l’accés universal”, ha assegurat Ivan Gonzàlez, membre de l’entitat que aplega consistoris com el de Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

La manifestació començarà dissabte a 2/4 de 7 de la tarda des de la Plaça del Rei de la capital de l’Anoia i s’acabarà a la Plaça de l’Ajuntament.