Recull de l’actualitat informativa de l’Acadèmia Igualada

34

L’Acadèmia és la guanyadora absoluta del II Update FP

La setmana passada els alumnes de 2n de CFGS d’Infantil de l’Acadèmia Igualada van participar a Manresa, a la II UPDATE FP organitzat per Escola Montserrat i Escola Joviat. Durant la jornada els alumnes de 2n de CFGS d’Educació Infantil de les escoles participants (Acadèmia Igualada, Escola Montserrat, Escola Joviat, IES Bonanova i I. Guillem Catà), van poder compartir unes sessions formatives, però també van participar al concurs de projectes davant d’un jurat i d’un públic molt nombrós. L’interès despertat pels nostres projectes i la immillorable presentació i defensa van fer que els nostres alumnes resultessin guanyadors, ocupants les tres posicions. Els projectes guanyadors han estat “Tot un conte”, “De l’hort a la taula”, i “Jugo, penso, experimento”.

Visita a la vil·la romana de l’Espelt

La setmana passada els alumnes de 1er d’ESO de l’Acadèmia Igualada van visitar les restes romanes de la vil·la de l’Espelt, un dels conjunts agraris més importants del S. II, conservats a la comarca i de Catalunya. De les seves restes hem pogut saber que s’han conservat mosaics, pintures, objectes de la vida quotidiana dels seus habitants i les estructures de l’edifici. Una estructura que estava formada per l’edifici del propietari, del masover, celler, estable, corts graner, magatzem, dipòsit de l’aigua, premses, molins… Un exemple perfecte per comprendre millor el que estem estudiant a classe. Ens van recordar que no era la única vil·la romana de la contrada; la del Pla de la Torra a Montbui, i el Vilar del Met a Vilanova del Camí conformaven el paisatge agrari romà de la nostra Conca d’Òdena. Això vol dir que hi havia vies romanes i altres dependències relacionades amb l’explotació agrícola.

Alumnes de l’Acadèmia participen a les Proves Cangur

Els alumnes de 5è i 6è de Primària s’han presentat a les Proves Cangur de matemàtiques. Felicitem a tots els alumnes participants pel seu esforç, constància i valentia i, en especial, als alumnes Daniel Rodríguez i Aina Pujol pels excel·lents resultats obtinguts!