Recull de l’actualitat informativa de l’escola Montclar Mestral

65

L’esportista Laura Orgué visita l’escola Montclar Mestral

El respecte a l’esport importa!! A 5è de primària han rebut la visita de la Laura Orguécorredora de muntanya i esportista d’elit. Ens ha vingut a presentar el seu projecte LOVSPORT mitjançant unes activitats molt divertides amb les qual hem après la importància dels valors i com els podem adquirir i millorar a través de l’esport. 1+1 GUANYEM TOTS!!

Les alumnes de 1r d’ESO fan una exposició sobre Egipte i Mesopotamia
Les alumnes de 1r d’ESO de Montclar Mestral han estat estudiant durant tot aquest trimestre les civilitzacions de Mesopotamia i Egipte dins de l’assignatura en anglès de History. Han intentat reconstruir el passat i retrocedir en el temps mitjançant l’anàlisi i l’examen de les obres d’art supervivents per descobrir les formes de vida i les creences d’aquest període. Han compartit els seus coneixements fent una exposició al passadís central de l’escola amb totes les seves maquetes. Ha estat un gran treball que tots hem pogut gaudir. Enhorabona!

Joan Pinyol visita el Club de Lectura

El passat 15 de març vam comptar amb la visita de Joan Pinyol, qui va compartir amb nosaltres la seva obra Pilota de set, premi de narrativa Joaquim Ruyra 2007.

En Joan, exalumne del col·legi i també antic professor de català, ens va parlar de la gènesis de l’obra, de la seva estructura, de la presència constant del número set i d’anècdotes del llibre que van sortir d’experiències personals; una d’aquestes, en concret, té el seu origen en una vivència com alumne de la Institució Igualada.

La xerrada posterior es va centrar, sobretot, en l’anàlisi dels personatges, en aspectes de l’estil d’escriptura i en jocs de paraules vers els títols dels capítols i el seu sentit.

Volem agrair des d’aquí a en Joan Pinyol la seva visita al Club, així com que comparteixi amb nosaltres les picades d’ullet que s’oculten a la seva obra.

Les alumnes de 2n de Batxillerat van se sortida cultural al MNAC

Dimecres 7 de març, les alumnes de  2n de Batxillerat  van fer  una  sortida cultural a Barcelona. Van visitar  El Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Pavelló Alemany Mies Van der Rohe amb l’objectiu de veure obres representatives del segle XIX i XX , treballar les obres d’art del temari de la selectivitat i descobrir les claus de l’arquitectura moderna

Montclar Mestral als premis Neptú 2018

Com cada any l’escola Montclar Mestral ha participat aquest diumenge, 11 de març a l’entrega de Premis Neptú que otorga l’Ajuntament d’Igualada als esportistes escolars més destacats de cada centre. Aquest curs els alumnes guardonats han estat: Pepe García Godó (6è de primària), Cristina Cuervo Rovira (6è de primària). Josepmaria Cuervo Rovira (2n d’ESO). Maria Alós Esquerra (4t d’ESO). Enhorabona a tots!

Sessió amb pares de 4t sobre la “Laboriositat”
El passat divendres 23 de febrer va tenir lloc a l’escola la sessió sobre “La Laboriositat i l’estudi a Cicle Mitjà… ens preparem per a Cicle Superior”.Estava adreçada a pares, mares i filles de 4t de Primària i es va fer a la mateixa aula.La sessió va començar amb la rutina de pensament, “Veig, penso i em pregunto”, i va seguir amb la lectura i resolució d’un cas pràctic amb grups cooperatius.Va ser molt interessant i enriquidor escoltar tantes opinions diverses.A la segona part de la tarda, es va fer una sessió teòrico-pràctica, només per pares i mares, sobre com poder ajudar els nostres fills/es a treballar i estudiar més i millor tenint en compte els diferents caràcters.