El Rec es torna a transformar durant quatre dies en un caos organitzat

112

Des d’avui i fins dissabte 11 el barri del Rec d’Igualada torna a transformar-se amb el Rec.017, el festival de moda, cultura i gastronomia que revoluciona la ciutat durant quatre dies. Rec.017 espera rebre uns 120.000 visitants. Segons un estudi, les dades indiquen que el 82% dels visitants, majoritàriament joves, són de fora d’Igualada, de la província de Barcelona, i els segueix per ordre de procedència Lleida, Tarragona i Girona. El 80% del visitant és repetidor, indicador que l’esdeveniment té un grau molt elevat de fidelització. El grau de satisfacció del visitant és alt i valora molt positivament el disseny dels espais, les marques, els descomptes i l’ambient que es viu al barri.

Com sempre, la moda igualadina serà present en aquesta edició. Les marques igualadines Bcn Beach, Boxley, Buff, Ducht Delight, Messcalino, Micu Micu i Punto Blanco, juntament amb d’altres com Javier Simorra, Pepe Jeans, Skunfunk, Only&Sons, Superdry i Sebago, que es gestiona la seva participació al Rec des de comerços igualadins, faran una venta radical d’estocs juntament amb primeres marques com Adidas, Levi’s, Textura, Kaotiko Bcn, Reebok, DC, Quiksilver, Mango, Camper, Kickers, Fox Head entre moltes altres.

Els dissenyadors de la comarca també tenen el seu espai al Rec.17. David Valls, Jordi Rafart, Ingrid Munt, Sita Murt, Lost Wolf, Tres Xics i Nona Bcn conviuran amb altres dissenyadors com Ika, Txell Miras, Miriam Ponsa, Josep Abril, Catherine Parra, Who o Gorni Kramer, que seran en diferents espais, amb una oferta de moda singular.

Activitats musicals i culturals

L’oferta de moda, eix principal del Rec.0, es completa amb una programació cultural gratuïta on també hi trobem molts protagonistes de la comarca. De la programació musical, els grups de la comarca The Jerrycans, La Séptima Trastada, Red Pèrill, Adriana Muntané o The Curlies entre d’altres compartiran escenari amb formacions com Reinaldo & Clara, Beth o Suzanna & The Randomites. I a l’escenari de DJ, la programació és íntegrament comarcal, amb habituals al Rec.0 com ho són els DJ’s Brown, Pd Efa, Fixi o Rick-A-Man. Al Rec.017 també hi podrem veure programes de ràdio en directe. L’escenari Estrella Damm acull avui al migdia el programa de Rac1 La Segona Hora, amb Quim Morales, i a la tarda del divendres podrem veure el programa Feedbac de ràdio Flaixbac a l’escenari DJ Estrella Damm. També hi haurà actuacions de dansa, hip hop i una activitat de conta contes en anglès per als més petits.

Entre les presentacions de llibres que es realitzaran, destaca la presentació de De l’alta cuina a casa (Columna Edicions), el primer llibre del xef igualadí David Andrés, cap de cuina del restaurant amb tres estrelles Michellin ABAaC i xef del restaurant Somiatruites, que el presentarà el dimecres 9 a les 7 de la tarda al seu restaurant del barri del Rec.

La gastronomia torna a ser un reclam

La gastronomia torna amb força al Rec.017 amb el Rec Street Food, que presenta 34 food trucks i un pop up bar amb una oferta gastronòmica variada que utilitza productes de proximitat de la comarca. S’amplia la oferta vegana, vegetariana i gluten free i s’incorporen nous food trucks com La Belle Verte, de cuina vegana, Mandonga, de cuina napolitana, Mizuma Thai, de cuina japonesa o La Fresca del Pirineu, que oferirà gelats fets al moment. El Rec.017 comptarà també amb un espai de vermut El Bandarra, una barra de combinats amb Fever-Tree, l’espai de iogurts Pastoret, l’espai de sucs i fruites Ametller Origen i els dos espais Estrella Damm, patrocinador oficial del Rec.0, present des dels seus inicis l’any 2009. També hi haurà un espai de lectura i descans La Vanguardia a l’Adoberia La Bella, edifici que també acollirà l’espai nadons.

Col·laboració igualadina en l’organització

Rec.0 també compta amb la col·laboració d’empreses igualadines que asseguren el bon funcionament de l’esdeveniment, com Iguana Comunicacions que proveeix la connexió a internet per fibra òptica, S.A. Masats Transports Generals que facilita el transport continuat tot el dia entre l’aparcament gratuït a la zona universitat i el barri del Rec, i Àuria Grup que s’ocupa del manteniment dels espais exteriors del circuit del Rec.0.