El projecte Reintex acaba amb un 70% d’inserció laboral en el sector tèxtil

101

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, ha dut a terme durant aquest últim any un projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona i que ha anat adreçat a la recuperació de la capacitat professional i la capacitat productiva en l’àrea de confecció per donar suport a la reindustrialització tèxtil.

REINTEX 2016En una primera fase del projecte es va realitzar un treball de diagnosi i es van recollir les necessitats de perfils professionals que tenien les empreses del sector tèxtil.

D’aquesta primera fase de diagnosi va sorgir la proposta de dues accions formatives: Operacions amb màquines de confecció” i “Tècniques de tissatge en gènere de punt”. La primera de les accions formatives va anar adreçada a persones aturades majors de 45 anys amb experiència prèvia en el sector, la segona adreçada a persones aturades menors de 30 anys sense experiència prèvia.

Aquests cursos, de 150 hores teòriques cada un, es va realitzar al Centre Tecnològic FITEX i van comptar també amb una formació pràctica de 80 hores a les empreses del sector.

A punt de finalitzar el projecte podem parlar d’un 70% d’inserció en cada una de les especialitats.