5.6 C
Igualada
Dissabte, febrer 4, 2023

Finalitza el curs de Càritas d’Atenció Sociosanitària especialitzat en el domicili

El passat divendres 8 de juliol va tenir lloc el lliurament dels diplomes als participants en la 4a edició del Curs d’Atenció Sociosanitària a les persones en el domicili que organitza Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra. Aquesta edició del curs la van iniciar 12 alumnes, 10 dones i 2 homes de diferents nacionalitats, totes residents en municipis de la conca d’Òdena, i la majoria, persones que es troben sense feina i amb mancances formatives en aquest àmbit.

El curs, cofinançat per Càritas i Inditex, està pensat per formar en les competències bàsiques de l’àmbit d’atenció sociosanitària en el domicili, i amb l’objectiu de millorar la capacitació personal i professional i obrir noves oportunitats laborals per a les persones que hi participen.

Foto curs sociosanitari 2016El curs ha tingut una durada de 300 hores, 220 de formació teòrica i 80 de pràctica. La formació teòrica, s’estructura en cinc grans blocs: el mòdul d’higiene i atenció sanitària domiciliaria del certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones en el domicili; classes de llengua catalana; classes de neteja de la llar; cuina; costura i un mòdul per la recerca de feina.

Enguany la part de pràctiques s’han vist ampliades en 20 hores respecte a edicions anteriors i, a més de les pràctiques en la Fundació Sociosanitària Sant Josep com en edicions anteriors, s’han consolidat i ampliat les pràctiques en domicilis en conveni amb el SAD (servei d’atenció domiciliaria) del Consorci Sociosanitari d’Igualada.

La gran majoria d’hores de docència han estat impartides per 9 voluntàries de l’entitat, i per 23 professionals del sector. Aquests professionals han col·laborat a través dels projectes de responsabilitat social corporativa de les empreses en les quals treballen.

A més de la formació, un altre dels objectius de Càritas es promoure l’orientació i la inserció laboral. Càritas va esdevenir Agència de col·locació des de l’any 2015 i per aquest motiu el servei d’intermediació amb famílies que poden necessitar persones per treballar a la llar, pot ser fonamental per la inserció laboral dels i les alumnes que finalitzen el curs. Una dada a destacar és que el 50% de les persones que van finalitzar la darrera edició del curs es van inserir laboralment.

Compartir

Més notícies

Oriol Solà deixa la presidència dels Moixiganguers d’Igualada

Oriol Solà Solà ha estat president dels Moixiganguers d'Igualada des de fa set anys. Avui, ha fet un comunicat al seu perfil d'Instagram on...

Toni Bou arrenca un nou mundial sota sostre com a màxim favorit

Aquest diumenge a les cinc de la tarda, al Palau Sant Jordi de Barcelona, comença el campionat del món de trial sota sostre. Serà...

Nou espai d’esbarjo per a gossos, al carrer de la Mercè de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha habilitat recentment un nou espai per a l’esbarjo dels gossos. Aquest espai es troba al lateral del...

Últimes notícies