El passat divendres 8 de juliol va tenir lloc el lliurament dels diplomes als participants en la 4a edició del Curs d’Atenció Sociosanitària a les persones en el domicili que organitza Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra. Aquesta edició del curs la van iniciar 12 alumnes, 10 dones i 2 homes de diferents nacionalitats, totes residents en municipis de la conca d’Òdena, i la majoria, persones que es troben sense feina i amb mancances formatives en aquest àmbit.
El curs, cofinançat per Càritas i Inditex, està pensat per formar en les competències bàsiques de l’àmbit d’atenció sociosanitària en el domicili, i amb l’objectiu de millorar la capacitació personal i professional i obrir noves oportunitats laborals per a les persones que hi participen.
El curs ha tingut una durada de 300 hores, 220 de formació teòrica i 80 de pràctica. La formació teòrica, s’estructura en cinc grans blocs: el mòdul d’higiene i atenció sanitària domiciliaria del certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones en el domicili; classes de llengua catalana; classes de neteja de la llar; cuina; costura i un mòdul per la recerca de feina.
Enguany la part de pràctiques s’han vist ampliades en 20 hores respecte a edicions anteriors i, a més de les pràctiques en la Fundació Sociosanitària Sant Josep com en edicions anteriors, s’han consolidat i ampliat les pràctiques en domicilis en conveni amb el SAD (servei d’atenció domiciliaria) del Consorci Sociosanitari d’Igualada.
La gran majoria d’hores de docència han estat impartides per 9 voluntàries de l’entitat, i per 23 professionals del sector. Aquests professionals han col·laborat a través dels projectes de responsabilitat social corporativa de les empreses en les quals treballen.
A més de la formació, un altre dels objectius de Càritas es promoure l’orientació i la inserció laboral. Càritas va esdevenir Agència de col·locació des de l’any 2015 i per aquest motiu el servei d’intermediació amb famílies que poden necessitar persones per treballar a la llar, pot ser fonamental per la inserció laboral dels i les alumnes que finalitzen el curs. Una dada a destacar és que el 50% de les persones que van finalitzar la darrera edició del curs es van inserir laboralment.