El programa Divendres de TV3 va visitar Orpí i les seves peculiaritats

116

Aquesta setmana passada el programa Divendres de TV3 va estar a Orpí.

Va començar la setmana fent un recorregut per la singularitat del municipi format per diferents nuclis. Can Bou, que és el nucli principal, Santa Càndia, antic nucli que està ara recuperant-se, el Castell d’Orpí, les Escodines  i finalment les Masies disseminades per tot el municipi però que és on hi ha més gent.  Els nens també van ser els protagonistes explicant com veien ells el seu poble i el que més els hi agradava.

Dimarts van fer un recorregut per la tradicional matança del porc, celebrada cada any a Orpí a finals de març i de la qual van explicar curiositats locals i alhora del país.

Dimecres van canviar d’escenari i es van situar a l’entorn del Castell d’Orpí, on parlen del Castell. També parlaren de la Fira i Aplec de les Bresques (que es celebra sempre l’últim diumenge d’abril), que intenta sensibilitzar-nos respecte la importància dels pol·linitzadors, en concret les abelles, i la seva importància en el món actual; recuperant així la tradició d’Orpí amb la producció de mel, etc. També van explicar la feina que fan els rucs a Orpí en la neteja dels boscos per part d’una associació de propietaris. I finalment van explicar l’aillament amb llana natural a que es dedica una empresa d’aquí.

Per acabar dijous va arribar el Màrius Serra amb les paraules en ruta i aquí va ser on es va deixar anar tothom i el qual va quedar fascinat amb el vocabulari de la gent d’Orpí amb paraules totalment pròpies i divertides.

En definitiva ha estat un esdeveniment que ha mobilitzat tot el poble i que ha significat posar a Orpí en el mapa de Catalunya, ja que essent un dels pobles més petits i menys poblats ha demostrat ser un poble actiu, ple de gent encantadora, treballadora, col·laboradora i que sobretot valora i respecte l’entorn i les tradicions de les quals gaudeix i n’és partícep.

Si us vàreu perdre el programa us recordem que el podeu recuperar i veure’l per el 3 a la carta.