Per la Conca convoca una concentració aquest dissabte a Igualada

90

Després d’omplir el Teatre de l’Ateneu Igualadí el passat mes de març en una xerrada informativa i de donar a conèixer el Compromís per la Conca, una proposta de mínims que interpel·la els partits polítics locals, el sindicat agrari Unió de Pagesos i l’associació Per la Conca tornen a moure peça per posar al centre del debat local el futur del territori, les estratègies de planificació i les polítiques de dinamització del nostre entorn rural.

En aquesta ocasió, ho faran convocant una jornada reivindicativa i de denuncia sota el lema “La Conca ens crida!” el proper dissabte a la tarda. L’objectiu d’aquesta convocatòria és doble: d’una banda, “informar als veïns i veïnes de l’opacitat de les propostes de planificació urbanística que ens afecten” i de l’altra, “posar en valor el patrimoni natural i cultural del territori i l’activitat agrícola i ramadera que s’hi desenvolupa”.

Des de les 5 de la tarda ja començaran les activitats a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, amb caus i esplais de la comarca, que realitzaran una sèrie de jocs i activitats conjuntes pel centre de la ciutat amb la voluntat d’aprendre més sobre aquest tema.

A partir de les 6 de la tarda, començaran una sèrie de tasts de productes locals i de tallers i xerrades per a nens i adults, amb la col·laboració d’entitats del territori com el col·lectiu Eixarcolant, l’Associació de Petits Viticultors de la Conca d’Òdena o l’Associació d’amics de la cervesa artesana La Bromera. També hi seran presents les entitats convocants, amb uns tallers d’Unió de Pagesos que donaran a conèixer la importància del món agrari en la societat, i un punt d’informació de l’associació Per la Conca, on s’informarà sobre el macropolígon de Can Morera.

El punt culminant de la jornada tindrà lloc a les 7 de la tarda, moment en què està convocada la concentració a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Durant l’acte, es llegirà un manifest “en defensa d’un territori viu, sostenible i amb futur”, i s’anunciaran futures accions per part dels col·lectius convocants.