L’editorial: Monbus, fins quan?

98

De nou i per enèssima ocasió, Monbus torna a ocupar generosos espais als mitjans de comunicació, i no pas per bones notícies. Autobusos de gairebé 20 anys, avaries constants, gent d’empeus o asseguda a les escales, vehicles que l’empresa gallega no vol a Galícia i trasllada a Catalunya amb un manteniment irregular… i un sensefi de problemes que se’ns fan recorrents i un pèl esgotadors, per no dir molt. Aquesta setmana, se sumen ja cinc autobusos avariats en el que portem de mes d’agost, motivant canvis de vehicles en els indrets més insospitats i fins i tot perillosos. Fins quan haurem d’aguantar-ho?

Dona la sensació que Monbus, un gegant del transport a Espanya, està guanyant la partida fins i tot a la Generalitat de Catalunya. Ja es va veure com les instàncies judicials van donar la raó a l’empresa gallega en el cas de la concessió de la línia Manresa-Barcelona, on també s’acumulen les queixes per la pèssima qualitat del servei.

“Ens preguntem en què ha quedat l’inici de gestions, que pensàvem definitives, per part de la Generalitat per acabar d’una vegada amb la concessió”

Ens preguntem en què ha quedat l’inici de gestions, que pensàvem definitives, per part de la Generalitat de Catalunya per acabar d’una vegada amb la concessió a aquesta empresa gallega de la ruta entre Igualada i Barcelona, tot i que no és la única on s’ha saltat en més d’una ocasió totes les normes acabant amb la paciència dels usuaris. Per exemple, ja fa temps que va escapçar el trajecte entre Igualada i Capellades reduïnt el nombre de serveis en un 90%, malmetent així una ruta intercomarcal i reduïnt les comunicacions de la comarca, quelcom que, precísament, no podem presumir d’anar sobrats.

No sabem res d’aquestes gestions per part del Govern, però ens alegra saber que, la setmana vinent, es produïrà una nova reunió amb l’Ajuntament d’Igualada i des de la conselleria se’ns assegura que es “prendran mesures”. Esperem que siguin definitives. Els anoiencs no ens mereixem que Monbus ens continuï prenent el pèl. Prou.