La importància de l’anglès per al futur dels nostres fills

342

L’anglès és l’idioma universal per excel· lència, i si els nostres fills el dominen tindran portes obertes en molts aspectes de la seva vida; més accés a fonts de cultura, a bones sortides de treball, a ser més competitius, a tenir millors oportunitats a la vida… Els pares sabem l’important que és, i els hem d’ajudar a estar preparats per al món globalitzat en el què vivim.

Per tal que l’aprenentatge sigui eficaç, com a pares cal saber motivar als nostres nens, ajudar-los a ser perseverants, contagiant il·lusió i ganes, trobant bons professors i mètodes que combinin riquesa i qualitat de continguts amb flexibilitat.

inglésDominar l’anglès és un requisit indispensable per als nostres fills i per al seu futur. Cal que els nostres fills l’aprenguin donant-li la mateixa importància que hem donat històricament al català o castellà i que nosaltres, els pares, els facilitem eines i els obrim el camí, perquè sigui el que sigui de què acabin treballant l’anglès sempre els obrirà portes.

La millor època per començar a aprendre anglès és de petits, i els nens bilingües aprenen més fàcilment una tercera llengua. Aprendre anglès ajuda a programar els circuits cerebrals del nen i posteriorment li serà més fàcil aprendre altres idiomes.

Com més exposició millor. Aprendre una nova llengua requereix molt de temps i dedicació, i és molt important que com a pares prediquem amb l’exemple nosaltres mateixos mostrant que també aprenem, llegim i ens instruïm a casa. Si a un nen li diem que treballi, llegeixi, i estudiï és important que ell també ens vegi a nosaltres fent el mateix ja que els nens s’eduquen amb el nostre exemple i ens imiten a nosaltres els pares.

L’anglès és l’idioma més internacional del món, compta amb més de 400 milions de parlants que tenen l’anglès com a primera llengua i 1600 milions que la tenen com a llengua d’ús quotidià , i en realitat els que el parlem som moltíssims més, perquè és la llengua que es fa servir més de totes les existents per comunicar-se a nivell mundial.

Així doncs, aprendre anglès requereix esforç, cal treballar de valent, però val la pena fer-ho i explicar als nostres fills que és molt important per ells al mateix temps que els encoratgem i donem suport.

Elisabet Seuba, Directora de l’escola d’anglès New York Institute