Els dos primers mesos plens d’activitats de l’Escola Gabriel Castellà

66

Article enviat per l’Escola Gabriel Castellà

Com cada any a mitjans de setembre hem començat un curs que ha de ser molt especial perquè aquest novembre commemorem els 60 anys de la mort de Gabriel Castellà, durant tot el curs celebrem que ja fa 10 anys que tenim el projecte d’aprenentatge de violins i violoncels i ens han concedit el projecte d’innovació AraArt i encetem l’últim any del projecte europeu Erasmus+ amb Romania, Itàlia i Portugal.

dav

El mes de setembre va començar amb la festa de benvinguda amb el concert del grup “La Tresca i la Vendresca” on hi van participar nens i nenes de tota la ciutat, i el sopar d’aniversari on els nostres alumnes més grans van fer de guies turístics explicant com treballem a l’escola i la història del senyor Gabriel Castellà a tothom qui ens va visitar, (alumnes, exalumnes, mestres, exmestres i tot aquell qui té curiositat per saber qui som). Aquest acte va acabar amb un sopar de germanor i el reconeixement a les persones que han fet i fan possible el nostre projecte musical. A part de tot això, els nostres alumnes de 2n i 3r , amb la subvenció del projecte Erasmus+, van anar a la platja a fer una tasca de neteja, conscienciació de l’actitud cívica en aquests espais, i a recollir elements de mar per poder fer creacions artístiques.

El mes d’octubre va començar amb un viatge a Portugal per visitar l’escola amb la que estem treballant conjuntament en el projecte Erasmus+ “Once upon a time…the sea” on alumnes i mestres van poder gaudir de 5 dies de treball intens, convivència amb nens i nenes de Portugal, Romania i Itàlia i d’una experiència molt enriquidora. En aquest mes també hem començat les activitats com Apadrinament lector i Racons, hem visitat la Biblioteca Central, hem participat a la Cursa Popular d’Igualada i la sorpresa més gran que hem tingut és que ens han visitat el grup “Sense Sal” i ens han explicat que volen celebrar els seus 10 anys amb nosaltres i per això farem un concert conjunt a la Primavera, on col·laborarem amb veu, violins, violoncels i percussions.