El canvi de format del Zoom provoca un fort augment de projectes presentats per la propera edició

52

Una cinquantena de programes de televisió d’entreteniment, reportatges informatius, programes d’esports i d’altres gèneres de no ficció, a més de les tradicionals tvmovies i minisèries, s’han presentat ja a la convocatòria per participar i endur-se els premis de la dissetena edició del Zoom Festival, que se celebrarà a Igualada i a Barcelona del 25 de novembre a l’1 de desembre. A causa del bon ritme de les inscripcions, que s’havien de tancar aquest 31 de juliol, l’organització ha decidit ampliar la convocatòria fins al dia 9 d’agost.

Si bé en les anteriors edicions el festival rebia una mitjana d’una trentena de projectes, enguany la xifra s’ha disparat i s’espera arribar a la seixantena. L’organització atribueix aquest èxit de convocatòria al canvi de format del Zoom, convertit en el Festival Internacional de continguts audiovisuals de Catalunya, que per primera vegada incorpora altres gèneres i temàtiques. Si fins ara el Zoom era l’únic festival dedicat a la ficció televisiva internacional en la secció oficial, enguany dóna cabuda a altres gèneres com l’entreteniment, els informatius, els programes culturals i divulgatius i els esportius. Amb la incorporació d’aquestes noves categories, el Zoom es converteix en una plataforma amb un model únic en el panorama de festivals, ja que permet que hi participin tots els continguts audiovisuals independentment del format, canal de distribució i audiències, i s’obre a totes les productores, televisions, estudiants i realitzadors independents de tot el món, sempre i quan el contingut audiovisual presentat (per a tot tipus de pantalla) s’ajusti a les bases de la secció oficial del Festival.

Una altra de les novetats destacades de l’edició d’enguany és que el Zoom programarà diversos actes i activitats en universitats i centres educatius d’audiovisual de Barcelona, tot i que mantindrà la seu al Teatre Municipal i al Cinema de l’Ateneu d’Igualada.
D’entre tots els projectes presentats, se seleccionaran els programes que optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d’Entreteniment, millor Ficció, millor programa d’Informatius, millor programa Cultural&Divulgatiu i millor programa d’Esports. D’altra banda, els estudiants universitaris atorgaran el Premi Millor Youtuber i el Premi Millor Instagramer valorant el contingut audiovisual.

El Festival es completarà amb les seccions Zoom Sèries, amb estrenes de capítols inèdits de sèries d’èxit o presentacions, amb Zoom Km0, amb produccions audiovisuals del territori de l’Anoia i Zoom Varietés, una mostra de formats curiosos o singulars d’arreu del món. El Talent Campus de Formats de TV aportarà la descoberta de talent a les productores i TVs i, el Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serielizados, proporcionarà al nou talent l’oportunitat d’entrar en el món professional i es projectarà Serielizados Fest. A més, els formats seleccionats en les categories de no-ficció seran objecte d’estudi dels estudiants universitaris a les ZoomClass de Barcelona i Igualada.