CoopDeCap engega demà un cicle d’activitats al voltant de les economies transformadores

42

L’existència de múltiples iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) a l’Anoia i el creixent interès popular per les economies transformadores, van motivar que l’any 2016, diverses persones es coordinessin fent néixer CoopDeCap, una coordinadora informal d’entitats i productors afins a l’ESS. L’objectiu de CoopDeCap és la promoció, el debat i la generació de sinèrgies entre els diferents projectes i agents de l’ESS de la comarca.

Enguany, CoopDeCap s’ha enxarxat amb la coordinadora del Barri de Xauxa, per oferir durant quatre dies una àmplia oferta de xerrades, tallers i activitats amb les que visualitzar els avantatges de l’economia social i solidària i alhora dinamitzar el Barri de Xauxa sota el lema “Una altra esconomia ̷é̷s̷ ̷p̷o̷s̷s̷i̷b̷l̷e̷ ja existeix!”

Els dies 6, 7 i 8 hi haurà xerrades a les tardes a diferents locals del barri. Dimecres a Cal Cuta una aproximació a la problemàtica de l’accés a l’habitatge -amb la PAH Anoia- i dos projectes juvenils que promouen la masoveria urbana – ”Obrint Portes” d’Igualada i “La Llavor” de Lleida-. Dijous a La Cooperadora en Jordi Garcia ens presentarà el llibre “L’Economia Solidària en 100 paraules”. I divendres a la cooperativa de consum Naturalment, Setem ens parlarà de la indústria de la roba i la seva campanya “Roba Neta”.

Dissabte 9 de juny serà el dia fort amb diverses activitats arreu del barri. La Plaça Catarineu acollirà de 11h a 20h. una Fira d’entitats, projectes i cooperatives de l’eeconomia social i solidària de la comarca i els voltants. Més de 17 iniciatives que van des de l’alimentació, la roba o iniciatives culturals. A més, durant tot el dia les persones interessades podran “conectar-se a les alternatives” de Fiare Banca Ètica, Som Energia, Som Connexió (serveis de telefonia) o Som Mobilitat.

Al llarg del dia també hi haurà diverses xerrades, tallers infantils, vermut musical i el documental “Economia col·lectiva”. La jornada clourà a Cal Cuta amb música de Miguel Díaz, Big blau band i Daltonic Guatemala Connexion.