Àmplia victòria de JuntsxCat i de l’independentisme a Igualada

213

La formació del President Puigdemont va guanyar sense problemes a la capital de l’Anoia. Segons els resultats encara provisionals, JuntsxCat va emportar-se 7.734 vots, amb un 32,7%, nou punts per damunt d’Esquerra, que va tenir el 23,9% dels sufragis i 5.659 paperetes.

Ciutadans, tercera

Ciutadans queda tercera, amb una forta implantació als barris on tradicionalment el PSC s’imposava amb més tranquil·litat, però també en altres punts de la ciutat. El partit d’Arrimadas va assolir el 19,2% dels vots, deu punts més que el PSC, que es queda amb un 9,8% dels sufragis a la ciutat i 2.322 vots, més que fa dos anys, però molt lluny de les previsions inicials.

Catalunya en Comú-Podem baixa, però molt poquet, conservant pràcticament els vots que ja tenia, poc més de mil cent paperetes. La CUP surt mal parada, perdent quasi vuit-cents vots, i quedant-se amb el 4,6% dels sufragis, quan fa dos anys va arribar al 8,1%.
El PP perd el doble de bots, quedant-se amb 774 fidels i un 3,2% de percentatge, en els pitjors resultats de la història democràtica a la ciutat.

Jordi Puiggròs